A murit Silvio Berlusconi. Avea 86 de ani

Ultima actualizare:

Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, a muri luni dimineața. Avea 86 de ani și suferea de leucemie. Berlusconi era internat la spitalul San Raffaele din Milano. Decesul lui a fost confirmat de familie, relatează Corriere Della Sera

silvio berlusconi GettyImages 517317834 jpg

Silvio Berlusconi a murit la spitalul San Raffaele din Milano. Liderul Forza Italia și fondatorul Mediaset avea 86 de ani. Berlusconi s-a întors la San Raffaele vinerea trecută, după o lungă spitalizare - 45 de zile - care s-a încheiat în urmă cu câteva săptămâni, din cauza pneumoniei și a unei forme de leucemie.

În această dimineața, fratele său Paolo și copiii săi s-au grăbit la spital, starea lui devenind deosebit de gravă. 

În aprilie, el a fost tratat pentru o infecție pulmonară legată de un caz nedezvăluit anterior de leucemie cronică.

Cel mai extravagant politician italian

Fostul premier italian a fost o figură extrem de controversată și a fost implicat de-a lungul anilor în numeroase scandaluri politice și sexuale.

De asemenea, el s-a confruntat și cu acuzații de corupție.

Un magnat miliardar extravagant al presei, Berlusconi a ajuns pentru prima dată în funcție în 1994 și a condus patru guverne până în 2011, scrie și BBC.

Născut la Milano în 1936 într-o familie din clasa de mijloc, Berlusconi și-a început cariera de afaceri în dezvoltarea imobiliară înainte de a fonda Mediaset, cel mai mare radiodifuzor comercial din Italia. De asemenea, a deținut clubul de fotbal AC Milan între 1986 și 2017. Forza Italia a fost înființată în 1993. Un an mai târziu, Berlusconi a fost primul prim-ministru ales fără a fi ocupat anterior o funcție guvernamentală, iar cel de-al doilea mandat, între 2001 și 2006, este cel mai lung deservit de un lider italian de la al doilea razboi mondial. A revenit la putere în 2008, dar a fost forțat să demisioneze în 2011, pe fondul unei crize acute a datoriilor. 

Berlusconi, unul dintre cei mai extravaganți politicieni ai Italiei, revenine politic în 2017, în ciuda unei cariere afectate de scandaluri sexuale, nenumărate acuzații de corupție și o condamnare pentru fraudă fiscală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Saturn jpg
trandafiri pixabay jpg
centrala jpeg
Liviu Rebreanu
sat rachis ziarulunirea png
singapore cazino infarct jpg
topor vechi fb jpg
eila adams topless new york profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net