A nins ca-n povești în august. O stațiune celebră de schi s-ar putea deschide acum, după ce zăpada a oprit brusc vara

Vremea neobișnuit de rece înregistrată în Golful Alaska a avut un impact semnificativ asupra vremii de vară pe Coasta de Vest a Statelor Unite, provocând schimbări majore în condițiile meteorologice din regiune.

Stațiunile de schi din Lake Tahoe s-ar putea deschide în august / foto: Scott Gaffney via Instagram
Stațiunile de schi din Lake Tahoe s-ar putea deschide în august / foto: Scott Gaffney via Instagram

Sâmbătă, o masă de aer rece a adus zăpadă în zonele montane din California și nord-vestul Pacificului, generând închiderea unei porțiuni importante dintr-o autostradă care traversează un parc național.

Potrivit BBC, acest fenomen neobișnuit a dus la prima ninsoare din august din Lake Tahoe din ultimele două decenii.

În Lake Tahoe a nins în august pentru prima dată din 2004 

În mod specific, în Lake Tahoe a nins pentru prima dată în luna august din anul 2004. Această ninsoare precoce a avut loc la doar câteva zile după ce vremea fusese caldă și însorită în această destinație populară de vacanță.

În urma acestei schimbări bruște de vreme, unele stațiuni de schi din jurul lacului au început să considere posibilitatea de a deschide sezonul de schi mult mai devreme decât în mod obișnuit.

De obicei, sezonul local de schi începe pe 27 noiembrie, însă, în urma stratului proaspăt de zăpadă, unele stațiuni au anunțat că ar putea lua în calcul deschiderea provizorie în luna august.

În alte zone afectate, cum ar fi Parcul Național Vulcanic Lassen din California, porțiuni ale autostrăzii 89 au fost închise din cauza acumulării a aproximativ 10 centimetri de zăpadă în timpul nopții.

Autoritățile au confirmat condițiile de iarnă neobișnuite

Serviciul Național de Meteorologie a confirmat aceste condiții de iarnă neobișnuite, iar fotografiile distribuite de agenție și autoritățile locale au arătat cum zăpada a acoperit Muntele Rainier din Washington și zonele sud-estice ale Parcului Național Yosemite din Sierra Nevada din California.  

Parcul Național Yosemite, cu o suprafață extinsă de peste 3.081 de kilometri pătrați, se întinde de-a lungul versantului vestic al munților Sierra Nevada. Acest parc magnific se află la intersecția a trei comitate californiene: Madera, Mariposa și Tuolumne.

Situat relativ aproape de granița dintre statul California și statul Nevada, Yosemite se remarcă prin peisaje spectaculoase și diversitate ecologică, oferind un cadru natural impresionant și variat.

Această amplasare strategică contribuie la bogăția geologică și biologică a parcului, atrăgând vizitatori din întreaga lume care vin să exploreze frumusețea sa naturală și să se bucure de activități în aer liber într-un cadru protejat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net