Tragedie în lumea sportului. Un schior celebru și iubita lui au murit îmbrățișați, după ce au căzut de la 700 de metri în gol

Lumea sporturilor de iarnă este în doliu după pierderea tragică a schiorului de Cupă Mondială Jean Daniel Pession, în vârstă de 28 de ani, și a iubitei sale, Elisa Arlian.

Jean Daniel Pession, în vârstă de 28 de ani, și iubita sa, Elisa Arlian  / foto: arhiva personala
Jean Daniel Pession, în vârstă de 28 de ani, și iubita sa, Elisa Arlian / foto: arhiva personala

Cei doi au murit într-un accident teribil pe munte, în Italia, lăsând în urmă familii și prieteni îndurerați.

Detaliile accidentului

Pession și Arlian se aflau într-o drumeție romantică pe Muntele Zerbion din Alpi când tragedia a lovit. Se pare că au căzut de la o înălțime de aproximativ 700 de metri, fiind găsiți mai târziu morți, îmbrățișați.

Familiile lor alertaseră autoritățile după ce cei doi nu s-au mai întors acasă, declanșând o operațiune amplă de căutare și salvare care a implicat elicoptere, salvatori montani, poliție și pompieri.

Însă, din păcate, Federația Italiană a Sporturilor de Iarnă a anunțat cu regret decesul, într-un comunicat emis în weekend.

 „O tragedie teribilă lovește lumea sporturilor de iarnă și în special schiul de viteză. Jean Daniel Pession, în vârstă de 28 de ani, membru al echipei de Cupa Mondială, și-a pierdut viața într-un tragic accident montan care a avut loc deasupra Champoluc (Ao). Împreună cu Pession a murit și prietena sa. De-a lungul carierei sale, originar din Valea Aosta obținuse cele mai bune rezultate în 2021, clasându-se pe locul 15 în clasamentul final al Cupei Mondiale, în timp ce la Campionatele Mondiale a ocupat locul 22 la Vars în 2022. Președintele Flavio Roda și întreaga federație își exprimă condoleanțele familiei Pession pentru această tragică nenorocire”.

O carieră promițătoare tăiată scurt

Pession era un schior talentat, membru al echipei italiene de Cupă Mondială. În 2021, a obținut cea mai bună clasare din carieră, locul 15 în clasamentul general. De asemenea, a participat la Campionatele Mondiale din 2022, unde s-a clasat pe locul 22.

Elisa Arlian, în vârstă de 27 de ani, era instructor de schi fond și profesoară de școală primară. Cei doi erau cunoscuți ca fiind un cuplu energic și iubitor de natură, care petreceau mult timp în aer liber.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
influencer cehia jpg
barbosu voinea chiles  jpg
Neagu Twitter jpg
Mihai Covaliu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net