Super-performanță pentru România la mondialele de gimnastică. Sabrina Voinea a fost la un pas de medalie

România a reușit o performanță uluitoare la Campionatele Mondiale de Gimnastică Artistică, desfășurate anul asta la Anvers, în Belgia. Sabrina Voinea (16 ani), mezina delegației noastre, a fost la un pas să ia medalie în finala de la sol.

Sabrina Voinea are doar 16 ani și a concurat pentru prima dată la CM/ foto: arhivă personală
Sabrina Voinea are doar 16 ani și a concurat pentru prima dată la CM/ foto: arhivă personală

Fiica legendarea Camelie Voinea (53 de ani) a ocupat locul 4 în finala de la sol cu 13.766, în vreme ce ocupata locului trei, Flavia Saraiva din Brazilia, a avut 13.966.

Medalia de aur a fost cucerită de Simone Biles (14.633), care a urcat pentru a 23-a oară pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în competiţiile mondiale. Gimnasta din SUA a alergat şi a îmbrăţişat-o pe Voinea după ce s-au anunţat punctele româncei. Pe locul doi a terminat Rebeca Andrade (Brazilia), cu 14.500.

Simone Biles, cea mai medaliată din istorie a mai cucerit, doar în cadrul competiției din Belgia, a mai obținut, înafară de cea de la sol, încă trei medalii de aur (pe echipe, individual-compus și bârnă) și un argint în proba de la sărituri.

Echipa națională de gimnastică feminină s-a calificat la Olimpiada de la Paris, care are loc anul viitor, după 12 ani de absență

Echipa feminină de gimnastică a României a reușit să obțină calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, marți, după un parcurs fără prea multe emoții, în calificările Campionatului Mondial de Gimnastică.

Astfel, în urma acestei clasări, selecționata noastră revine la Jocurile Olimpice după o pauză de 12 ani. Ultima oară când echipa de gimnastică a participat la un turneu final a fost la Londra, în 2012, scrie Agerpres.

În urma rezultatului înregistrat la Anvers, România a ajuns la 60 de sportivi calificaţi la JO 2024. 

Gimnastica artistică a câștigat 71 de medalii olimpice, la echipe româncele au trei titluri olimpice 1984, 2000 și 2004. 

Potrivit Agerpres, România a ajuns în acest moment la 60 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice din 2024. Obiectivul enunţat acum ceva vreme de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, este ca delegaţia tricoloră pentru Paris să numere 80-90 de sportivi.

Deja, România s-a asigurat că va avea reprezentanţi la atletism, box, ciclism, canotaj, gimnastică artistică şi ritmică, înot şi kaiac-canoe. La câteva discipline, sportivii români sunt campioni mondiali, deci, clar, favoriţi la medalii.

De pildă, la canotaj, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar domină categoric proba de dublu vâsle, la cate sunt campioane olimpice en titre şi învingătoare la ultimele două ediţii ale Mondialelor. David Popovici, la înot, deşi nu a urcat pe podium la ultimele Mondiale, deţine recordul lumii în proba de 100 de metri liber.

Poate fi adăugat pe lista pretendenţilor la medalii şi Cătălin Chirilă, campion mondial, anul trecut, şi vicecampion, anul acesta, la canoe simplu în proba olimpică de 1000 de metri.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net