Povestea celei mai decorate gimnaste all-time: de la orfelinat, la podiumul mondial

Ultima actualizare:

Numele lui Simone Biles va fi rostit și adulat de multe tinere generații de gimnaste, având toate calitățile necesare să fie un idol. Americanca și-a adjudecat titulatura de cea mai decorată gimnastă din istorie, după ce a câştigat cea de-a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale de gimnastică.

Simone Biles, una dintre cele mai mari gimnaste ale lumii (FOTO: Getty Images)
Simone Biles, una dintre cele mai mari gimnaste ale lumii (FOTO: Getty Images)

Reușita vine după o săptămână incredibilă: după ce a ajutat Statele Unite ale Americii să obţină, la începutul acestei săptămâni, un record de şapte titluri consecutive pe echipe, sportiva de 26 de ani a câştigat, vineri, „aurul” la individual compus. Atfel, prin totalul ei de 34 de medalii mondiale şi olimpice, se clasează deasupra oricărui alt gimnast, masculin sau feminin.
Înapoi în timp, povestea sportivei nu este, însă, una fericită: născută într-o familie destrămată, Simone Biles şi cei șapte fraţi ai ei au fost abandonaţi de tată, iar prima parte viaţă a trăit cu o mamă dependentă de droguri şi alcool. Primii șase ani au însemnat pentru ea salturi între orfelinate și centre de plasament, până în 2001, când bunicii ei materni, Ron şi Nellie Biles, au luat-o în adopţie pe ea şi pe sora ei, Adria şi s-au mutat în Spring, Texas.

Revenire spectaculoasă, după o pauză de doi ani

La șase ani, a început drumul care avea să o facă celebră pe tot mapamondul.  Simone Biles urma să dea o nouă însemnătate noțiunii de „imposibil”, pe când avea 19 ani și o înălțime de doar 1,42m, devenind prima gimnastă, după românca Ecaterina Szabó, care cucerea patru medalii de aur la o singură ediție a Jocurilor Olimpice. Înapoi în prezent, sportiva din SUA a consemnat o revenire impresionantă în competiţiile internaţionale, evenimentul de la Antwerp fiind primul pentru ea, de când a luat o pauză de la acest sport, în urmă cu doi ani, pentru a se ocupa de echilibrul său mental. Acest triumf a fost al şaselea ei titlu mondial la categoria individual, astfel încât palmaresul americancei însumează 27 de medalii mondiale, dintre care 21 de aur. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Rafael Nadal si Toni Nadal (EPA) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
România Kosovo (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Nationala Romaniei (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net