Totul despre noua stea a gimnasticii românești! A cucerit două titluri la Cupa Mondială!

Ultima actualizare:

Weekend-ul acesta, gimnastica românească și-a descoperit o nouă stea. Sabrina Voinea a cucerit titlurile atât la sărituri, cât și la bârnă, la Cupa Mondială de la Doha, la chiar primul ei concurs de senioare.

sabrina voinea foto Federatia romana de Gimnastica jpg

Sabrina Voinea a devenit un idol pentru români de la primul ei concurs de senioare. Ea a reușit o victorie unică în ultimii ani pentru gimnastica românească: a luat două medalii de aur la Cupa Mondială de la Doha. Deși are doar 15 ani ai săi, aceasta a fost cea mai matură dintre toate concurentele calificate în finalele de bârnă și sol, acolo unde s-a și impus.

Românca a fost notată la bârnă cu 13.766, cea mai mare notă din concurs, rezultat care i-a adus, în mod evident, aurul. Podiumul a fost completat de ucraineanca Anna Lashchevska, notată cu 13.333 și de nemțoaica Emma Leonie Malewski, cu 13.233. La sol, Sabrina Voinea a primit 13.600, suficient cât să dețină supremația și aici. Podiumul a fost completat de japoneza Chiaki Hatakeda, cu 12.900 și australianca Breanna Scott, cu 12.800.

Sabrina Voinea, la primul concurs de senioare
Sabrina Voinea, la primul concurs de senioare

Sabrina Voinea este campioană europeană de junioare

Sabrina este campioană europeană de junioare și face parte din programul “Țară, țară, vrem campioane!” coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu. „Sabrina a demonstrat că e o gimnastă de valoare. Are elemente foarte dificile în bagajul ei și cu atenție și pregătire multă va putea face exerciții de nivel înalt. Mai trebuie să pună accent pe execuție și pe partea artistică. Trebuie să muncească mai mult la paralele și să micșoreze distanța față de celelalte aparate”, a declarat după cele două finale antrenorul Sabrinei Mânecă Voinea, fostul mare campion al gimnasticii aerobice, Cristian Moldovan.

Mama Sabrinei, Camelia Voinea, e vicecampioană olimpică la gimnastică

Acesta o antrenează la Dinamo împreună cu Camelia Voinea, cea care în 1988 a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Seul, împreună cu echipa României. Atunci, liderul formației noastre era inegalabila Daniela Silivaș. De asemenea, mai are în palmares un aur și un argint la Mondiale, tot cu echipa României. Camelia Voinea e mama Sabrinei și în urmă cu mai mulți ani recunoștea că nu a vrut să-și dea copilul la gimnastică. ”Am avut multe discuții să o opresc și nici nu a vrut să audă. Este foarte ambițioasă, știe ce vrea, mă ascultă în tot, sigur va ajunge mai bună ca mine”, explica, acum doi ani, Camelia Voinea. Sabrina recunoștea atunci: “Îmi spunea să mă apuc de volei, de înot sau de atletism, dar mie mi-a plăcut gimnastica, doar asta visez să fac!”, întărește Sabrina spusele mamei ei.

De altfel, Sabrina nu este doar talentată și plină de medalii, ci și foarte frumoasă! Înaintea fiecărui concurs se ocupă împreună cu mama ei, care îi este și antrenoare, de imaginea sa.  „Părul mi-l face mama și de machiaj mă ocup eu. De la mama am învățat să mă aranjez”, recunoaște Sabrina.

Camelia Voinea, alături de fiica ei, Sabrina (în dreapta)
Camelia Voinea, alături de fiica ei, Sabrina (în dreapta)

Nadia Comăneci, impresionată de Sabrina Voinea

Născută și crescută la Constanța, multiplă campioană națională de junioare în anii trecuți, Sabrina se află în primele luni ale senioratului, la gimnastica feminină trecerea la senioare făcându-se în anul în care sportivele împlinesc 16 ani. Ea are un mare obiectiv pentru anul viitor: „Aștept cu nerăbdare Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru mine ar fi cea mai mare bucurie să fiu acolo”, spune cea care vine să completeze o echipă a României care a suferit în ultimii ani.

Victoriile Sabrinei Voinea nu au rămas fără ecou în sufletul celei mai mari gimnaste a istoriei, Nadia Comăneci. Aceasta a declarat, conform Adevărul:  ”Mă bucur din suflet pentru Sabrina. Este prima ei competiție internațională la senioare. Aceste două medalii înseamnă enorm pentru ea. Are un potențial foarte mare”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net