El e cel mai tatuat gimnast din lotul național

Roland Modoianu are 25 de ani și face gimnastică de 21. Când era mic, părinții au plecat în Italia, iar bunica din partea mamei a fost cea care l-a crescut. Component al lotului național, el se remarcă atât prin valoare, cât și prin numărul mare de tatuaje.

Roland Modoianu (FOTO: European Gymnastics)
Roland Modoianu (FOTO: European Gymnastics)

Dus la sala de gimnastică la vârsta de 4 ani, de bunica lui, Roland, care se află în plină pregătire cu lotul național pentru Campionatul Mondial de la Liverpool, spune că fiecare moment dificil din viață peste care a reușit să treacă l-a transpus în tatuaje. Cel mai impresionant este pe picior și el are o explicație filozofică: „În geometria sacră, Lotusul semnifică viața, totul duce la o renaștere, iar Elefantul Ganesha simbolizează norocul. Practic, am revenit după toate greutățile”, spune Eduard Modoianu.

Tatuajul de pe picior
Tatuajul de pe picior

Pentru că și-a iubit enorm bunica, Roland are un tatuaj făcut în memoria acesteia. El este făcut pe partea lateral dreaptă a bustului. „Ea a fost cea care m-a crescut și căreia îi datorez tot ce sunt, era firesc să fie mereu cu mine”, mai spune el.

Tatuajul dedicat bunicii lui
Tatuajul dedicat bunicii lui

Dar cel care atrage atenția la concursuri cel mai tare e tatuajul de pe brațul stâng. El o reprezintă pe Zeița Victoriei, cea care se regăsește și pe medaliile acordate la Jocurile Olimpice și el reprezintă visul său cel mare: acela de a concura sub semnul celor cinci cercuri olimpice.

Tatuajul de pe umărul și brațul stâng
Tatuajul de pe umărul și brațul stâng

Pentru că iubește atât de mult gimnastica, Modoianu a ignorat chiar și sfatul medicilor, care i-au spus să renunțe la sport din cauza accidentărilor. „Medicii mi-au cerut sub o altă formă să renunț la sportul de performanță. Eu am spus că vreau să continui și cu tratamente, reușesc”, mai spune gimnastul care de multe ori se antrenează sau concurează cu dureri foarte mari. Dar visul său nu-l lasă să abandoneze.

La Campionatele Europene de la Munchen, echipa masculină de gimnastică a României din care face parte si Roland a terminat pe locul 10 în calificări și a obținut biletul pentru Campionatul Mondial de la Liverpool, care va avea loc între 29 octombrie – 6 noiembrie. 

La Liverpool, echipa “tricolorilor“, formată din Andrei Muntean, Gabriel Burtănete, Robert Burtănete, Răzvan Marc și Roland Modoianu va avea șansa să lupte pentru una dintre cele 3 medalii mondiale, performanță care ar aduce automat și calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

București, capitala gimnasticii

Între 27 septembrie și 9 octombrie, iubitorii gimnasticii artistice și aerobice se pot delecta la Sala Polivalentă cu 5 competiții importante. De pe 27 septembrie până pe 2 octombrie sportivii și sportivele de la gimnastică artistică vor participa la două campionate naționale și două internaționale, Romgym Trophy. Roland va concura atât la campionatul național cât și la Romgym Trophy. De pe 7 până pe 9 octombrie vine rândul gimnaștilor de la aerobic să facă spectacol în Sala Polivalentă din București. Spectatorii vor avea intrarea liberă.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net