Gestul sfidător făcut de un gimnast rus lângă un sportiv ucrainean

Momente șocante la Cupa Mondială de gimnastică de la Doha. Un sportiv rus a urcat pe podium având lipită pe piept litera ”Z”, simbolul armatei ruse care a invadat Ucraina. Aroganța lui a fost cu atât mai mare cu cât pe primul loc s-a clasat un sportiv din Ucraina.

Ivan Kuliak și ”Z”-ul lipit pe echipament (FOTO: FIG World Cup Doha)
Ivan Kuliak și ”Z”-ul lipit pe echipament (FOTO: FIG World Cup Doha)

Pe numele lui Ivan Kuliak, rusul de 20 de ani este un gimnast obscur din țara lui, dar care, pentru că a fost campion de juniori, încearcă să-și croiască un nume în lumea bună a acestui sport. A participat în acest weekend la Cupa Mondială de la Doha, o competiție care sună bine, dar la care au participat sportivi din eșalonul secund, pentru că ceilalți se pregătesc de campionatele continentale. Profitând de lipsa de contracandidați, Kuliak s-a clasat pe locul 3 la paralele, într-un concurs câștigat de ucraineanul Illia Kovtun.

Numai că numele lui Kuliak a devenit brusc cunoscut după ce el a apărut la sală cu litera ”Z” lipită pe echipamentul de concurs. Din păcate, aceasta nu mai e asociată cu Zorro, ci cu invazia rușilor în Ucraina, aceasta devenind simbolul susținătorilor lui Vladimir Putin. Ea este lipită pe toate tancurile și echipamentele militare folosite de ruși în invazia din Ucraina. Războiul a început acum 11 zile și s-a soldat până acum cu mii de morți din ambele tabere.

Svetlana Horkina a viralizat simbolul pe Internet

Ivan Kuliak este primul sportiv rus care afișează ostentativ litera Z pe echipament. A mai făcut-o, dar pe rețelele sociale, fosta mare gimnastă Svetlana Horkina, ajunsă acum propagandistă de frunte a regimului Putin. În vârstă de 43 de ani, aceasta este acum colonel în armata rusă și a viralizat un mesaj pe rețelele sociale distribuind litera Z cu mesajul: ”Campania tuturor celor cărora nu le este rușine că sunt ruși. Să o răspândim!”.

Federația Internațională de Gimnastică nu a interzis sportivilor din Rusia să participe la concursurile internaționale individuale, așa cum au făcut-o, de exemplu, forurile mondiale din atletism sau tenis de masă. De aceea, sportivii ruși pot concura la Cupele Mondiale, nefiind încă foarte sigur ce se va întâmpla în cazul Campionatelor Europene sau Mondiale.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net