Cătălina Ponor, inclusă în Hall of Fame! Câți români au mai avut onoarea

Ultima actualizare:

O veste minunată vine de peste Ocean: fosta mare campioană Cătălina Ponor va fi inclusă în acest an în Panteonul gimnasticii mondiale, Hall of Fame! Este a 12-a reprezentantă a României care va face parte din acest grup select.

Cătălina Ponor după ce a devenit campioană europeană la Cluj-Napoca (FOTO: EPA)
Cătălina Ponor după ce a devenit campioană europeană la Cluj-Napoca (FOTO: EPA)

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook de International Gymnastics Hall of Fame. Alături de Cătălina Ponor, vor mai fi incluși în cel mai invidiat grup din sportul mondial alte cinci personalități. Ceremonia de includere va avea loc la 4 iunie, la Petroleum Club din Oklahoma City, cu prilejul celei de-a 25-a ceremonii anuale a International Gymnastics Hall of Fame.

De-a lungul carierei sale, Cătălina Ponor a obţinut cinci medalii la Jocurile Olimpice, dintre care trei de aur la Atena, în 2004 (la bârnă, la sol şi cu echipa), una de argint și una de bronz, palmaresul său fiind întregit de cinci medalii la Mondiale (3 de argint și două de bronz), precum şi de 13 la Europene (8 de aur, două de argint și trei de bronz).

11 români au fost deja incluși în Hall of Fame

Alături de Cătălina Ponor, în promoţia 2022 au mai fost nominalizaţi și vor fi incluși în Hall of Fame ucraineanca Tatiana Guţu, cvadruplă medaliată olimpică, campioana la individual compus din 1992, la Barcelona, şi triplă medaliată la Mondiale, germanul Fabian Hambuechen, campion olimpic în 2016 la bară fixă, precum şi fosta gimnastă americană Chellsie Memmel, care a cucerit trei medalii la Mondiale, inclusiv titlul la individual compus în 2005.

Cătălina Ponor nu e primul român inclus în International Gymnastics Hall of Fame, ci al 12-lea. Lista a fost deschisă, cum altfel, de cea mai valoroasă gimnastă din istorie, Nadia Comăneci. Aceasta a fost inclusă în Hall of Game în 1993. A fost urmată de Bela Karolyi (1997), Ecaterina Szabo (2000), Teodora Ungureanu (2001), Daniela Silivaş (2002), Simona Amânar (2007), Octavian Bellu (2009), Lavinia Miloşovici (2011), Gina Gogean (2013), Aurelia Dobre (2016) şi Andreea Răducan (2018).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net