Accident îngrozitor în Libia. Patru salvatori greci și-au pierdut viața în țara lovită de inundațiile catastrofale

Patru membri ai unei echipe de salvatori sosită di Grecia în Libia pentru a ajuta țara după inundațiile catastrofale au murit duminică într-un accident rutier cumplit. Tragedia a avut loc la scurt timp de la sosirea acestora pentru a lua parte la operaţiunile de căutare şi salvare după calamitatea care a provocat un număr uriaș de morți.

Foto: Captură video YouTube
Foto: Captură video YouTube

„Accidentul îngrozitor a avut loc în timp ce echipa greacă se îndrepta de la Benghazi spre Derna”, a declarat ministrul Sănătăţii pentru estul Libiei, Othman Abdeljalil, într-o conferinţă de presă în oraşul afectat de inundaţii, relatează Reuters.

Accidentul, anunțat inițial ca fiind „cu răni ușoare”

Statul major general al armatei grecești confirmase iniţial că o echipă de salvatori trimisă în Libia de Ministerul Apărării a fost implicată într-un accident rutier, dar menţionase doar "răni minore" printre membrii săi.

Ulterior, într-un comunicat emis duminică seara, statul major al armatei greceşti a oferit un bilanţ uşor diferit: trei morţi şi doi dispăruţi.

Un bilanţ neclar

„Echipa era formată din 19 membri. Patru dintre ei au murit, iar ceilalţi cincisprezece au fost răniţi. Opt sunt în stare stabilă, iar ceilalţi şapte sunt în stare critică", a declarat ministrul libian.

Accidentul s-a produs când vehiculul echipei greceşti s-a ciocnit cu o maşină care transporta o familie libiană, ucigând trei dintre membrii acesteia şi rănind grav alţi doi, a adăugat ministrul.

La Atena, statul major al armatei greceşti a confirmat că o echipă de salvare trimisă în Libia de Ministerul Apărării a fost implicată într-un accident rutier, dar s-a limitat la a menţiona "răni minore" în rândul membrilor săi.

„O operaţiune este în curs de desfăşurare pentru a repatria acest personal din Benghazi", au precizat autorităţile elene, care au anunţat că un avion C-130 al armatei greceşti cu o echipă medicală la bord a fost trimis în Libia în acest scop.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net