Acest scafandru a fost înghiţit de o balenă, dar a supravieţuit! Cum a reușit să scape

Viaţa bate filmul! Cel puţin în cazul scafandrului Michael Packard, care a supravieţuit în mod miraculos după ce a fost înghiţit de o balenă cu cocoaşă. Incidentul a avut loc în timp ce se scufunda pentru a pescui homari, în largul Cape Cod din Massachusetts, SUA. El a scăpat doar cu un picior rupt.

Scafandrul s-a ales cu un picior rupt. foto: Twitter
Scafandrul s-a ales cu un picior rupt. foto: Twitter

Citește și: Săracii delfini! 37 de exemplare au eşuat pe litoralul nostru

Michael Packard făcea scufundări, când a simtit că ceva l-a lovit în apă. Impactul a fost atât de puternic, încât scafandrul l-a comparat coliziunii cu un camion de 100 de tone. Dar, s-a dovedit a fi o balenă uriaşă, care l-a înghiţit, notează cotidianul britanic Daily Star. Michael a crezut iniţial că se află în gura unui rechin, dar în timp ce căuta să îi atingă dinţii, şi-a dat seama că se afla în interiorul unei balene cu cocoaşă.

Balena l-a scuipat afară

Ceea ce a urmat a fost o luptă intensă. Michael şi-a piredut tubul prin care respira şi a fost nevoit să-l caute prin întuneric.Crezând că va muri, bărbatul a spus că gândurile sale au zburat la copiii şi la familia sa, când brusc, întunericul s-a transformat în lumină, balena şi-a deschis fălcile şi a fost aruncat înapoi la suprafaţa oceanului.

Vezi și: Un polițist a salvat un delfin, dar toți s-au îndrăgostit de el! Arată incredibil

Michael Packard a scăpat cu viaţă după ce a fost înghiţit de o balenă cu cocoaşă
Michael Packard a scăpat cu viaţă după ce a fost înghiţit de o balenă cu cocoaşă

«Era totul negru în jurul meu!»  

El a detaliat momentul terifiant când a ajuns în gura bestiei: „Am simţit că ceva mă împinge, iar în următorul moment n-am mai văzut nimic. Era totul în jurul meu negru! Mă puteam mişca, dar simţeam cum balena ma strânge cu muşchii gurii sale. Era întuneric complet înăuntru. M-am tot întrebat cum pot să evadez din gura ei. Nu mă puteam concentra deloc, iar tot ce îmi venea în minte erau băieţii mei, de 12, respectiv 15 ani”.

Te-ar putea interesa și: Atenție, imagini terifiante! Strigătele de disperare ale unui băiețel de 8 ani înfășcat de un rechin: „Tata, nu vreau să mor”

Michael a estimat că a stat în gura balenei între 30 şi 40 de secunde, înainte să iasă la suprafaţă. Datorită faptului că s-a zbătut, se pare că balena a reacţionat şi l-a scuipat imediat.

Așa arată o balenă cu cocoașă
Așa arată o balenă cu cocoașă

Foto: Shutterstock

Iată și: Clipul care arată inteligența delfinilor! A salvat un iPhone căzut în ocean

„Am văzut lumină, iar ea a început să îşi arunce capul într-o parte şi-n alta, iar următorul lucru pe care mi-l amintesc, este că eram afară.”, a mai spus Packard.Michael a fost externat de la Cape Cod Hospital cu leziuni ale ţesuturilor moi, însă a scăpat uşor! Nu este prima peripeţie prin care a trecut.

Află și: A făcut selfie cu lebăda și apoi a lăsat-o să moară

El a mai sfidat moartea şi în urmă cu zece ani, în timp ce călătorea în Costa Rica. Michael a fost pasager într-un avion de mici dimensiuni care s-a prăbuşit în junglă. În urma impactului, pilotul, copilotul şi un pasager au murit. Packard a suferit multiple răni grave la nivelul abdomenului. Salvatorii care i-au găsit pe el şi pe ceilalţi patru pasageri, după două zile petrecute în junglă, au declarat că aceştia nu ar fi supravieţuit încă o noapte.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net