De ce actorul Sean Penn i-a oferit un premiu Oscar lui Zelenski. Motivul surprinzător al deciziei sale

Ultima actualizare:

Actorul Sean Penn a făcut o vizită surpriză în Ucraina și i-a oferit unul dintre premiile sale Oscar preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski ca un „simbol al credinţei" în victoria Ucrainei în războiul cu Rusia, relatează dpa, conform Adevărul.

Actorul Sean Penn i-a oferit un premiu Oscar lui Zelenski! Foto: Profimedia
Actorul Sean Penn i-a oferit un premiu Oscar lui Zelenski! Foto: Profimedia

Sean Penn a primit premiul Oscar în 2004 pentru rolul din Mystic River, iar apoi a mai cucerit o statuetă în 2009 pentru prestația din filmul Milk.

Nu știm care din cele două premii câștigate în carieră de starul de la Hollywood a ajuns pe mâna liderului de la Kiev. Un lucru este însă cert: Oscarul rămâne în Ucraina până la sfârşitul războiului. Asta este promisiunea vedetei americane.

Zelenski a primit premiul Oscar: „Când veți câștiga, să mi-l aduci înapoi, în Malibu”

Drept răsplată, liderul ucrainean l-a decorat pe starul american cu Ordinul de Merit pentru sprijinul acordat Ucrainei. Conversația dintre cei doi a fost una foarte interesantă.

Sean Penn: „Ba da. Te rog! Este al tău. E doar ceva simbolic. Dacă știu că este aici, la tine, atunci mă voi simți mai bine și mai puternic ca să lupt.”

Volodimir Zelenski: „Este minunat! Este o mare onoare. Până când vom câștiga.”

Sean Penn: „Când veți câștiga, să mi-l aduci înapoi, în Malibu. Mă voi simți mai bine știind că o parte din mine este aici.”

Sean Penn se află pentru a treia oară în Ucraina de la începutul războiului

Sean i-a înmânat statueta preşedintelui Zelenski la Kiev, în cea de-a treia sa vizită în Ucraina de la începutul invaziei ruse. La începutul războiul, actorul filma un documentar în țara atacată de Rusia.

„Actorul şi regizorul american Sean Penn a venit pentru a treia oară în Ucraina de la începutul războiului. De data aceasta întâlnirea noastră a fost specială.

Sean şi-a adus statueta Oscar ca simbol al credinţei în victoria ţării noastre. Ea va rămâne în Ucraina până la sfârşitul războiului", a scris preşedintele Zelenski pe pagina sa de Instagram.

Actorul Sean Penn a fost, de asemenea, onorat cu o placă care îi poartă numele pe Aleea Curajului din Kiev, dedicată „persoanelor curajoase care au stat alături de Ucraina de la început".

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net