Agenția Spațială Rusă, lovită de hackerii Anonymous. Ce s-a întâmplat

#Război Ucraina-Rusia

Hackerii din celebra grupare Anonymous au decis să se implice în războiul din Ucraina și să atace interesele Rusiei. În ultimele zile, mai multe instituții ale statului rus și organizații media controlate de Kremlin au căzut victimă hackerilor. Ultimul obiectiv afectat a fost agenția spațială a Rusiei. 

Hackerii Anonymous au declarat război Rusiei. Foto: businessinsider.in
Hackerii Anonymous au declarat război Rusiei. Foto: businessinsider.in

Potrivit playtech.ro, Rusia are propria sa rețea internet, considerată sigură, dar asta nu înseamnă că nu este sensibilă la atacurile hackerilor. Numeroase grupuri de hackeri au atacat în această săptămână site-uri importante din Rusia, ca o manifestare de solidaritate pentru drama poporului ucrainean.  

Ultima victimă este IKI, un institut de cercetare a spațiului ce face parte din Roscosmos, agenția spațială rusă și echivalentul NASA pentru Moscova. 

Cum și-au bătut joc hackerii de Agenția Spațială Rusă 

Conform datelor obținute de siteul theverge.com preluat de sursa citată, un subdomeniu al site-ului IKI a fost înlocuit cu un mesaj din partea unui hacker sau mai multor hackeri ce acționează sub numele v0g3lSec. Mesajul postat pe site este unul previzibil agresiv, ”Heyyy Russian F***s, scuze, cosmonauți?? Nu știu ce să spun, mergeți și luați-vă un site drăguț, în loc să amenințați oameni cu ISS, auziți?”. 

Mesajul este o reacție la amenințările șefului celei mai importante instituții din Rusia cu atribuții în domeniul spațial, Roscosmos, din urmă cu mai puțin de 24 de ore. Dmitry Rogozin, șeful Agenției Spațiale a Rusiei a spus că o consecință a sancțiunilor din partea SUA ar putea fi întreruperea parteneriatului dintre NASA și agențiile Rusia, un aspect care ar putea amenința viitorul Stației Spațiale Internaționale.

Amenințările șefului Agenției Spațiale a Rusiei

Dmitri Rogozin, șeful agenției aerospațiale rusești,  a avertizat într-un postare pe internet că, dacă SUA blochează cooperarea cu țara sa și instituie sancționi dure în domeniul tehnologiei, ”cine va salva ISS de la o coborâre necontrolată din orbită și o cădere asupra Statelor Unite sau Europei?”

„ISS nu zboară deasupra Rusiei, așa că toate riscurile vă aparțin”, a scris Rogozin citat de hotnews.ro

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net