Alertă! Doi asteroizi se apropie, duminică, de Pâmânt. Au dimensiunea unui avion!

Doi asteroizi, unul dintre ei de mărimea unui avion comercial, vor trece, duminică, pe lângă Pământ, potrivit agenţiei spaţiale americane NASA. Unul dintre ele, un asteroid numit 2023 JK, se va apropria de Terra la o distanţă de circa 1,6 milioane de kilometri, iar, un altul, numit JD4, de aproximativ aceeaşi dimensiune, va trece pe lângă Pământ, în aceeași zi, la o distanţă aproape dublă faţă de JK.

Doi asteroizi de dimensiunea unui avion se vor apropia duminică de Pământ / Foto: Freepik
Doi asteroizi de dimensiunea unui avion se vor apropia duminică de Pământ / Foto: Freepik

Doi asteroizi se vor aprorpia de Terra

Motiv de îngrijorare? Doi asteroizi de dimensiunea unui avion se vor apropia duminică de Pământ. Un asteroid numit 2023 JK va trece la o distanţă de circa 1,6 milioane de kilometri, iar, un altul, numit JD4, la o distanţă aproape dublă.  

Laboratorul de propulsie cu reacţie al NASA (Jet Lab) se aşteaptă la un weekend aglomerat în spaţiu. Totul va începe sâmbătă, când un asteroid, de dimensiunea unui autobuz, va trece pe lângă Pământ la o distanţă de 4,5 milioane de kilometri.

În aceeași zi, este aşteptat să treacă de asemenea prin apropierea planetei noastre, un alt corp ceresc, numit 2023 JL2, de dimensiunea unui avion, la o distanţă de circa 1,6 milioane de kilometri, dar, se va apropia la cel mult de Terra, HG11, care măsoară şapte metri și va trece la o distanță de 4,5 milioane de kilometri.

Distanţa la care va trece JK 2023 pe lângă Pământ poate fi considerată mică în comparaţie cu celelalte roci care se deplasează prin spaţiu, însă, având în vedere, spre exemplu, că între planeta noastră şi Lună sunt 384.000 de kilometri, aceasta nu reprezintă motive de îngrijorare, potrivit agerpres.ro.

Aproximativ o dată pe an, un asteroid de mărimea unui automobil loveşte atmosfera Pământului, creează o minge de foc impresionantă şi arde înainte de a ajunge la suprafaţă”, conform NASA. Așadar, de obicei, nu se întâmplă multe în rarele ocazii când asteroizii „vizitează” Pământul.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net