Alertă în Madagascar! 80 de persoane au decedat în urma unei epidemii de ciumă bubonică
Moartea neagră este o boală caracteristică Evului Mediu pentru mulţi dintrei noi, dar se pare că, în realitate, situaţia nu este chiar aşa. Mii de britanici au fost avertizaţi să nu se deplaseze către Madagascar căci o epidemie de ciumă bubonică a pus stăpânire pe staţiunea lor turistică preferată. Peste 680 de persoane au fost infestate, iar 80 de decese au fost confirmate deja.
Oficiaii din Madagascar susţin că boala care a făcut ravagii în Evul Mediu are o putere de extindere îngrozitoare şi că întreg statul se află în stare de alertă. Doctorul Manitra Rakotoarivony s-a declarat îngrijorat de izbucnirea focarului din Madgascar şi informează asupra bolii. "În mod normal, oamenii care sunt contaminaţi cu molimă trăiesc în zone foarte sărace, dar asta nu înseamnă că oamenii din societăţile dezvoltate nu pot fi expuşi". În Madagascar sunt raportate anual între 300 şi 600 de cazuri de ciumă bubonică, ceea ce reprezintă 80% din totalul global. Experţii au informat că versiunea cea mai mortală a bolii, ciuma pulmonară, se extinde rapid în oraş, potrivit thesun.co.uk.
Jimmy Whitworth, profesor al Şcolii Internaţionale de Sănătate Publică din Londra a acordat un interviu unei publicaţii britanice în care s-a arătat mai mult decât interesat de subiectul reapariţiei molimei în rândul bolilor societăţii din ziua de astăzi. "A trecut foarte mult timp de când molima a afectat o regiune urbană. Riscul de a se extinde la nivel internaţional este unul scăzut, dar extinderea acesteia pe teritoriul Madagascarului este un lucru care nu poate fi stopat cu uşurinţă", a adăugat Jimmy.