America, în extaz. Oprah Winfrey „lovește” cu un discurs extrem de puternic: „Libertatea nu este liberă”

Ultima actualizare:

Vedeta TV Oprah Winfrey a venit în secret în orașul său natal, Chicago, și a rostit pentru prima oară în viața ei un discurs la o convenție democrată. A oferit o pledoarie puternică pentru alegerea Kamalei Harris. A vorbit despre succesul pe care l-a avut în viață spunând că numai într-o țară liberă ca America putea reuși. Iar acum vede această libertate amenințată de republicanul Trump.

Oprah Winfrey, pledoarie de impact la primul său discurs la o convenție democrată

Oprah Winfrey jpg

Oprah Winfrey a vorbit, miercuri seară, pentru prima oară, la o convenție a Partidului Democrat din orașul său natal, Chicago.

Într-un discurs „puternic și viguros”, cum îl numește The Guardian,  care a variat de la integrarea școlară până la doamnele cu pisici și fără copii, Winfrey a căutat să încurajeze alegătorii să voteze pentru candidata democrată, „cea care este cea mai bună din America”.

„Valorile și caracterul contează cel mai mult. În conducere și în viață. Și mai mult decât orice, știți că acest lucru este adevărat, decența și respectul sunt pe buletinul de vot în 2024", a spus ea.

Oprah despre „femeia fără copii, dar cu o pisică”

Realizatoarea de televiziune s-a referit și la  comentariul răutăcios făcut de J.D Vance, nominalizat ca vicepreședinte al lui Donald Trump, care a atacat-o pe Kamala Harris pentru că nu are copii.

Ea a scos în evidență capacitatea americanilor de a trece peste sexism, inegalitate și divizare, ajutându-se între ei la nevoie

„(…) în ciuda a ceea ce ați putea crede, nu suntem atât de diferiți de vecinii noștri. Când o casă ia foc, nu ne întrebăm a cui este casa (...) încercăm să facem tot ce putem ca să-i salvăm. Și dacă se întâmplă să fie a unei doamne fără copii, dar cu o pisică, ei bine, încercăm să salvăm și pisica", a spus Oprah.

„Dezbaterea civilizată este vitală pentru democrație și este cea mai bună din America", a mai spus ea în uralele mulțimii.

„Libertatea nu este liberă. America este un proiect continuu”

Oprah a electrizat mulțimea la convenția democrată. Discursul ei a fost de mare impact, așa cum l-a descris și presa americană.

„Libertatea nu este liberă. America este un proiect continuu. Aceasta necesită angajament. Necesită să fii deschis la munca grea şi la munca din inimă a democraţiei”, a adăugat ea.

Întrebată ulterior despre decizia sa de a rosti un discurs la evenimentul democrat, Winfrey a spus pentru CBS:

„Nu ar fi putut exista o viață ca a mea, o carieră ca a mea, un succes ca al meu, fără o țară ca America. Numai în America ar putea exista una ca mine. Și toată libertatea de care m-am bucurat, succesul de care m-am bucurat, simt că sunt în joc în acest moment", a spus Oprah.

Oprah Winfrey i-a susținut pe Barack Obama în 2008, pe Hillary Clinton în 2016 și pe Joe Biden în 2020, dar miercuri a fost prima sa apariție la o convenție democrată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
eb0xp9gqTGe 3O jpg
Alfred Bulai este escortat de polițiști în afara secției 2 de politie din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
Alanya Turcia Unspalash jpg
hotel vacanta pixabay jpg
andrea galimberti sara stefanelli jpg
Nava Hetman Ivan Mazepa FOTO @DEFENSEEXPRESS / X
Michele  Köbke avion profimedia jpg
rain 316579 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net