Kamala Harris obține suficient sprijin pentru a deveni candidatul democrat la prezidențiale

Ultima actualizare:

Kamala Harris ar putea fi înlocuitorul lui Joe Biden în cursa pentru Casa Albă. Aceasta a obținut suficient sprijin din partea delegaților, inclusiv sute din statul său natal, California, relatează The Guardian. 

Kamala Harris Foto: INQUAM PHOTO Octav Ganea
Kamala Harris Foto: INQUAM PHOTO Octav Ganea

Kamala Harris, sprijin pentru a deveni candidata Partidului Democrat

Mai multe delegați s-au întâlnit, luni seara, pentru a confirma sprijinul pentru Kamala Harris, inclusiv din Texas și statul ei de origine, California. Până luni seara, avea sprijinul a peste 1.976 de delegați de care avea nevoie pentru a deveni candidata Partidului Democrat. Niciun alt democrat nu și-a anunțat intenția de a intra în cursa pentru a fi desemnat candidatul partidului la alegerile din noiembrie, relatează AP. 

Câți delegați o susțin pe Kamala 

Un sondaj neoficial realizat de Associated Press arată că Harris are de partea sa peste 2.500 de delegaţi, cu mult peste cei 1.976 necesari pentru a câştiga un vot intern în partid. Din punct de vedere tehnic, delegaţii ar putea încă să se răzgândească, dar nimeni altcineva nu a primit niciun vot de susţinere în sondajul realizat de AP. Doar 54 de delegaţi s-au declarat indecişi.

La mai puţin de 36 de ore după ce preşedintele Joe Biden a declarat că o susţine pe vicepreşedinta Kamala Harris, aceasta şi-a asigurat nominalizarea, câştigând sprijinul promis al majorităţii delegaţilor partidului care vor oficializa această nominalizare luna viitoare, la Convenţia Democrată, relatează şi Reuters.

Ce a declarat Kamala

În această seară, sunt mândră că am obţinut sprijinul larg necesar pentru a deveni candidatul partidului nostru", a declarat Kamala Harris, luni seara târziuAştept cu nerăbdare să accept oficial nominalizarea în curând", a adăugat ea.

Kamala Harris îşi va face marţi campanie în statul Wisconsin, un stat esenţial, extrem de disputat între democraţi şi conservatori. Se duce acolo pentru prima dată în calitate de candidat la preşedinţie. 

La ce eveniment va participa Kamala

Deplasarea în Wisconsin îi oferă fostului procuror din California, în vârstă de 59 de ani, ocazia de a reseta campania democraţilor şi de a susţine că ea este cel mai bine poziţionată pentru a-l învinge pe Trump. Harris va participa la un eveniment politic în Milwaukee la ora locală 1:05 p.m.

Kamala Harris a oferit o idee despre modul în care intenţionează să îl atace pe Trump luni, referindu-se la experienţa sa de urmărire a „prădătorilor" şi escrocilor"  în calitate de procuror districtual în San Francisco şi procuror general al Californiei. „Aşa că ascultaţi-mă când vă spun că ştiu care ce fel de tip e Donald Trump", a spus ea despre rivalul său, condamnat pentru agresiune sexuală într-o instanţă civilă şi pentru fraude în afaceri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net