FOTO Atac armat soldat cu 22 de morți și 60 de răniți, în SUA. Atacatorul are 40 de ani și este instructor de arme de foc

Ultima actualizare:

Cel puţin 22 de persoane au fost ucise şi alte zeci au fost rănite în mai multe atacuri cu armă de foc în statul Maine din nord-estul Statelor Unite. Suspectul, care a fost surprins în timp ce împușca oamenii se află încă în libertate, potrivit televiziunilor de știri americane şi autorităţor locale, informează AFP. În statul Maine are loc o adevărată vânătoare pentru prinderea lui, relatează și CNN.

Suspectul este instructor de arme de foc. Sursa foto: Profimedia Images
Suspectul este instructor de arme de foc. Sursa foto: Profimedia Images

„Există un atacator”

Împuşcăturile au avut loc în trei locuri. Primul atac armat a fost la o pistă de bowling, apoi la un restaurant şi în cele din urmă la centru logistic al unui supermarket Walmart, potrivit Reuters. Barul și centrul de bowling se află la aproximativ 6,5 km una de cealaltă în Lewiston, SUA.

Martorii oculari au declarat că au văzut oameni fugind de pe pista de bowling. 

Există un atacator în oraşul Lewiston”, a anunţat poliţia din Maine pe Facebook.

Suspectul este "încă în libertate", potrivit poliţiei din comitatul Androscoggin, care a publicat fotografii în care apare un bărbat înarmat cu o puşcă semi-automată.

Poliția de stat și locală l-au identificat pe Robert R. Card, în vârstă de 40 de ani ca fiind atacatorul. Pe Facebook au fost postate fotografii cu un bărbat care mânuia o pușcă semi-automată.

Imaginile de la una dintre scenele crimei de miercuri au arătat un bărbat cu barbă, îmbrăcat cu hanorac cu glugă maro și blugi, ținând arma în poziția de tragere.

Polițiștii îl vânează pe atacator

Sute de polițiști percheziționează orașul Lewiston și zonele învecinate din statul Maine pentru a-l găsi pe bărbatul care a deschis focul și a ucis și rănit zeci de oameni. Bilanțul a sărit de la 16 șa 22 de morți în dpar câteva minute, după cum au transmis televiziunile de știri. Aproape 60 de persoane rănite au ajuns la spitale. Robert C.Card este instructor de arme de foc calificat și membru al Rezervei Armatei SUA, au raportat oficialii din Main.

„S-a raportat, de asemenea, că suspectul a fost internat într-o instituție de sănătate mintală timp de două săptămâni în timpul verii anului 2023 și ulterior eliberat”, se arată în avizul Centrului de Informare și Analiză din Maine. Se mai spune că Robert C. Card auzea voci.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net