Trei morţi şi doi răniţi, într-un atac armat în SUA. E al 350-lea din 2022

Ultima actualizare:

Trei oameni au fost ucişi şi doi răniţi, după ce un bărbat a dechis focul în zona de restaurant dintr-un mall din statul Indiana, din SUA. Incidentul a avut loc în oraşul Greenwood, cu o populaţie de puţin peste 63.000 de oameni, aflat în apropiere de capitala statului, oraşul Indianapolis.

Poliţia a evacuat mall-ul unde a avut loc atacul Foto: Twitter
Poliţia a evacuat mall-ul unde a avut loc atacul Foto: Twitter

La ora locală 18, duminică (17 iunie), mai multe persoane au sunat la poliţie, pentru a anunţa că un individ a început să împuşte oameni în mall-ul din oraş, notează CNN. Atacatorul, care nu a fost identificat, a fost împuşcat mortal de un alt bărbat, de 22 de ani, un civil care se afla şi el în acel moment în mall, a precizat şeful Poliţiei din Greenwood, Jim Ison.

O fetiţă de 12 ani, printre răniţi

Printre victime se numără un bărbat şi trei femei, dar şi o fată de 12 ani, care a fost dusă la spital de părinţi cu răni minore. Autorităţile au declarat că fetiţa este bine. O altă persoană rănită a fost spitalizată şi e în stare stabilă, dar nu se ştiu detalii despre ea.

O martoră a declarat că se afla cu mama ei într-un magazin, când a auzit patru împuşcături şi a văzut cum un carusel din apropiere se prăbuşeşte. “Apoi am auzit alte şase focuri de armă şi am văzut cum toată lumea fugea. Nu vreau să mai revin în acel mall pentru o perioadă foarte lungă”, a spus martora, pentru CNN.

Locuitorii, rugaţi să evite o vreme mall-ul respectiv

Conform poliţiei, atacatorul avea o puşcă, dar la momentul în care au fost făcute declaraţiile, nu fusese recuperată nicio armă de la faţa locului. Autorităţile au evacuat mall-ul, pentru a se asigura că nu există alte ameninţări.

Nu se ştiu încă motivele pentru care suspectul a dechis focul asupra mulţimii şi nici câţi oameni erau în clădire în momentul atacului. Poliţia a cerut ca toţi martorii să contacteze autorităţile şi ca populaţia să nu meargă în acel mall pentru o vreme. Mai multe agenţii s-au alăturat anchetei, inclusiv FBI-ul.

“Această tragedie a lovit în sânul comunităţii noastre. Vă rog să vă rugaţi pentru victime”, a declarat primarul Greenwod, Mark Meyers, într-un mesaj pe Facebook, în care a şi mulţumit celui care l-a împuşcat pe atacator. “Această persoană a salvat vieţi azi. Îi mulţumesc pentru dovada de eroism”, a mai scris primarul. 

Citeşte şi: Focuri de armă la o paradă de Ziua Națională a Americii! 6 persoane au fost ucise

350 de atacuri în SUA, de la începutul anului

Datele oficiale spun că, în 2022, în SUA, au avut loc 350 de atacuri armate cu mai mult de patru victime, în afara atacatorului. Unul dintre cele mai recent a fost cel de la o şcoală din Uvalde, Texas, unde 19 copii şi doi profesori au fost ucişi de un adolescent de 18 ani, pe 24 mai.

Citeşte şi: Matthew McConaughey a vorbit la Casa Albă despre atentatul din Texas

Un alt atac a avut loc şi pe 4 iulie, chiar de Ziua Americii, la o paradă din suburbia Highland Park, din Chicago, Illinois. Atunci, şapte oameni au fost ucişi şi peste zece răniţi de un tânăr de 22 de ani

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net