Focuri de armă la o paradă de Ziua Națională a Americii! 6 persoane au fost ucise

Ultima actualizare:

Momente tragice la o paradă desfășurată în Highland Park, Illinois, luni, 4 iulie, cu ocazia zilei naționale a Statelor Unite ale Americii. 6 persoane și-au pierdut viața după ce un individ a deschis focul în mulțime și a tras aleatoriu. Suspectul a fost identificat, fiind un tânăr între 18-20 de ani. 

Parada a fost întreruptă de mai multe focuri de armă Sursă foto: Profimedia
Parada a fost întreruptă de mai multe focuri de armă Sursă foto: Profimedia

UPDATE: 6 persoane și-au pierdut viața în urma focurilor de armă. Potrivit CNN, suspectul al fi un bărbat alb cu vârsta cuprinsă între 18 și 20 de ani. Oamenii legii îl caută în continuare. Acesta pare să fi tras în mulţime de pe acoperişul unei clădiri. 

Martorii susțin că au auzit focuri de armă din mulțime și că au văzut mai multe persoane întinse pe caldarâm, cu răni pe corp. 

Citește și: Asta da paradă de Ziua Americii 

„În orașul nostru, Highland Park, Illinois, a avut un atac armat în masă la parada de 4 iulie. S-au tras 20 de focuri de armă, 9 răniți (sau morți). Trăgătorul se afla pe acoperișul unui magazin de pe traseul paradei și a deschis focul la 10 minute după ce a început parada. Trăgătorul se afla pe acoperișul magazinului de articole sportive Uncle Dan's de pe Central Avenue", se arată în Chicago Sun Times.

Autoritățile nu au anunțat un bilanț oficial al victimelor 

Brad Schneider, care reprezintă statul Illinois în camera inferioară a Congresului SUA, se afla în localitatea de pe malul Lacului Michigan când s-au produs focurile de armă. „Echipa mea şi cu mine venisem pentru începutul defilării, când au început focurile de armă", a scris acesta pe contul oficial de Twitter.

Vezi și: Președintele Americii, Joe Biden, se confruntă cu probleme de sănătate? 

Biroul șerifului din Lake County, unde se află Highland Park, a confirmat că a avut loc un schimb de focuri și a îndemnat oamenii să nu se apropie de zona respectivă. El nu a anunțat numărul oficial al persoanelor care au suferit răni sau care și-au pierdut viața în urma atacului.  

Milioane de americani sărbătoresc pe 4 iulie Ziua Independenței. Sărbătoarea amintește că în 1776 pe această dată, cele 13 colonii americane au adoptat Declarația de Independență, proclamând dreptul cetățenilor la viață și libertate. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net