10 oameni morți după un atac armat în SUA. Reacția președintelui Biden

Ultima actualizare:

Mai mulți clienți care își făceau cumpărăturile într-un supermarket din orașul Buffalo, situat în statul american New York, au fost uciși cu brutalitate. 

police line 3953745 1280 jpeg

Crime motivate de ură

Forțele de poliție din SUA au fost alertate sâmbătă după amiaza după ce un tânăr a intrat într-un magazin aglomerat situat într-un cartier unde locuiesc predominant oameni de culoare și a deschis focul la întâmplare. 

El a folosit o cameră pentru a transmite online atacul caracterizat de FBI ca fiind un act motivat de un „extremism violent”

Din primele cercetări, se pare că suspectul, un tânăr în vârstă de doar 18 ani, ar fi condus vreme de mai multe ore pentru a ajunge în cartierul din orașul american Buffalo, statul New York. 

10 clienți morți

„În urma masacrului, 10 oameni au fost răniți mortal, majoritatea victimelor fiind persoane de culoare”, a declarat comisarul Joseph Gramaglia - de la Departamentul Poliției din Buffalo. 

Citește și: Primele imagini din locul unde Alec Baldwin a împușcat doi colegi, făcute publice

Trei angajați ai supermarketului au fost răniți. Un ofițer de poliție pensionat care lucra în calitate de agent de securitate la supermarket a încercat să îl împuște pe agresor, însă a fost ucis. 

Filmul atacului

Conform relatărilor CNN, atacul violent a fost transmis live pe internet de către suspect. În imaginile obținute de jurnaliști, înainte de a fi șterse de pe platforma folosită de atacator, se vede cum acesta se îndreaptă cu mașina spre parcarea supermarketului. Trăgătorul era echipat cu o cască de protecție și dotat cu o armă de vânătoare. 

„Trebuie să merg”

Înainte de a intra în magazin și a începe să tragă la întâmplare în oameni, atacatorul este auzit pe înregistrare spunând:  „Trebuie să merg”. Clipul video mai arată că magazinul era foarte aglomerat la ora comiterii atacului. 

După comiterea crimelor, suspectul a îndreptat arma către el, însă polițiștii l-au convins să se predea. El a fost arestat și transportat la sediul Poliției din Buffalo. 

„Este cel mai rău coșmar”

„Acesta este cel mai rău coșmar cu care se poate confrunta orice comunitate. Suntem răniți și înlăcrimați”, a spus primarul din Buffalo, Byron Brown. „Profunzimea durerii pe care o simt familiile și pe care o simțim cu toții în acest moment nu poate fi nici măcar explicată”.

Tops Friendly Markets, firma care deține magazinul unde au avut loc crimele, a remis o declarație în urma împușcăturilor, spunând că întreaga echipă este „șocată și profund întristată”.

„Apreciem răspunsul rapid din partea forțelor de ordine locale și oferim toate resursele disponibile pentru a ajuta autoritățile în ancheta în curs”, se arată în comunicat.

Twitch, un popular site folosit în special de pasionații de jocuri video pentru a transmite imagini live, a confirmat că atacul a fost difuzat prin intermediul platformei lor. Un purtător de cuvânt a declarat că moderatorii au blocat transmisia la mai puțin de două minute după începerea atacului.

Suspectul a pledat „nevinovat”

Suspectul crimelor de la supermarketul american a fost dus în fața instanței. Deși și-a transmis atacul live, el a pledat „nevinovat” la  acuzația de crimă de gradul întâi, a declarat pentru CNN judecătorul șef al Curții Buffalo City, Craig Hannah.

Val de atacuri

Masacrul de sâmbătă din Buffalo este cel mai recent atac armat despre care autoritățile spun că este legat de ura pe criterii rasiale. Recent au mai avut loc atacuri similare la un magazin Walmart din El Paso, Texas, la Sinagoga „Arborele Vieții” din Pittsburgh și la Biserica Episcopală Metodistă Africană „Emanuel”, situată în Charleston, Carolina de Sud.

Citește și: Cutremurător! O femeie și-a ucis trei dintre cei șapte copii. Fiul ei a fost complice
 

Procurorul General al Americii, Merrick Garland a declarat despre crime că: „Departamentul de Justiție se angajează să desfășoare o investigație amănunțită și rapidă asupra acestei împușcături și să caute dreptate pentru aceste victime nevinovate”, se arată în comunicat.

Reacția președintelui

Potrivit unui comunicat transmis de Casa Albă, președintele Joe Biden și soția sa, Jill, au fost informați despre masacrul din statul New York. 

Președintele Americii, Joe Biden, alături de soția sa, Jill
Președintele Americii, Joe Biden, alături de soția sa, Jill

"Preşedintele şi prima doamnă se roagă pentru cei care au murit şi pentru cei dragi lor”, se arată în declarația reprezentanților președintelui. 

Citește și: O jurnalistă, ucisă în direct! A fost împușcată în cap

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net