Primele imagini din locul unde Alec Baldwin a împușcat doi colegi, făcute publice

Ultima actualizare:

Biroul Șerifului din Santa Fe, Statele Unite ale Americii, a publicat imagini de la intervențiile unităților chemate imediat după ce Alex Bladwin a împușcat doi colegi pe platoul de filmare.

Primele imagini, din locul unde Alec Baldwin a împușcat doi colegi, au fost publicate
Primele imagini, din locul unde Alec Baldwin a împușcat doi colegi, au fost publicate

Presiunea resimțită de Biroul Șerifului din Santa Fe, Statele Unite ale Americii, în ancheta care vizează uciderea și rănirea a doi membri din echipa de filmare a producției „Rust” a determinat Poliția să facă publice o serie de imagini video din timpul intervențiilor.

La data de 21 octombrie 2021, platoul de filmare al producției „Rust”, de la ferma Bonanza Creek, din New Mexico, SUA, devenea scena unei tragedii, ca urmare a unui accident armat grav. Actorul Alex Baldwin repeta o scenă care implica utilizarea unei arme de foc.

Nenorocirea s-a petrecut în octombrie 2021

Bineînțeles, fiind vorba despre o producție cinematografică, era impusă utilizarea unei arme de recuzită cu muniție non-letală, fără proiectile. Doar că, în momentul în care Baldwin a a scos arma, au căzut secerați membrii echipei de filmare, Joel Souza și Halyna Hutchins. Din păcate, Halyna Hutchins, 42 de ani, nu a mai putut fi salvată.

Biroul șerifului din santa fe a publicat imaginile

Detaliile șocante și, totodată, emoționante ale acelei zile pot fi văzute, începând de astăzi, de oricine, întrucât filmările realizate de camerele mobile purtate de polițiști sau paramedici au fost făcute publice, Șeriful din Santa Fe, motivând acțiunea ca fiind determinată de presiunea publică pusă asupra departamentului coordonat de el, în acest caz.

Citește și: Alec Baldwin, surpriză uriașă la 5 luni după accidentul tragic de la filmări. Soția de 38 de ani a făcut anunțul

În înregistrările difuzate luni se vede cum poliția și medicii ajung la fața locului, iar imaginile înregistrate cu camerele mobile arată eforturile de a o salva pe Hutchins. De asemenea, sunt surprinse primele discuții purtate cu armuriera Hannah Gutierrez-Reed, responsabila de armele și muniția utilizate pe platou.

Aceasta era în stare de șoc și abia reușea să își găsească cuvintele și să predea recuzita ofițerilor de Poliție, care încercau să o liniștească. Există și o filmare în care Baldwin poate fi văzut scoțând o armă, posibil, chiar scena care a precedat tragedia.

Una dintre cele mai importante filmări surprinde chiar momentul în care Alec Baldwin face primele declarații în fața a doi ofițeri de Poliție, în aceeași zi. Acesta nu pare să se bâlbâie, e vizibil emoționat și nu știe în ce dată erau.

Repetaseră aceeași scenă fără probleme

De două săptămâni am tot repetat scena și totul a ieșit perfect. În toată cariera mea, și am niște ani în spate, nu am mai întâlnit o situație în care muniția-oarbă de recuzită poate să arunce un proiectil care să treacă prin corpul cuiva și să ajungă în altă persoană. Am scos arma și s-a descărcat. Amândoi au căzut la podea. Ea nu mișca și el țipa”, a rememorat Alec Baldwin în fața ofiețerilor de Poliție.

Baldwin era și producător al filmului

De asemenea, actorul, care era și producător al filmului, a dat exemplul lui Brandon Lee, ucis în timpul filmărilor producției „The Raven”, în anii 90. Fiul lui Bruce Lee a fost ucis, atunci, tot pe platoul de filmare, din cauza unei bucăți de metal desprinse din muniția de recuzită utilizată.

Citește și: Alec Baldwin a scăpat de un proces. Era acuzat de agresiune fizică

Baldwin dă impresia că la momentul în care dădea primele declarații nu știa că arma utilizată de el era încărcată cu muniție letală. „Armurierul(n.r. Hannah Gutierrez-Reed) mi-a înmânat arma și m-a întrebat dacă doresc să o testez. I-am spus că nu e nevoie, din respect pentru ea, cu gândul la faptul că deja fusese verificată”, a declarat Baldwin Poliției.

Ancheta încă este în desfășurare

În momentul de față, nu au fost formulate acuzații oficiale, din partea statului în acest caz, o decizie în acest sens urmând să fie determinată de rezultatul analizelor criminalistice aflate încă în lucru.

Șeriful din Santa Fe, Adan Mendoza, a spus că ancheta „rămâne deschisă și în desfășurare”.

Alec Baldwin, la scurt timp de la producerea tragediei de pe platoul de filmare al producției „Rust”
Alec Baldwin, la scurt timp de la producerea tragediei de pe platoul de filmare al producției „Rust”

În urmă cu o săptămână, producătorii filmului au fost sancționați de autorități pentru nerespectarea regulilor de siguranță și au fost amendați cu suma maximă admisă de lege, în valoare de 136.793 de dolari.

Amendă de peste 130.000 de dolari

O investigație coordonată de Departamentul de Mediu din New Mexico a constatat că realizatorii filmului au arătat „o clară indiferență față de pericolele asociate cu folosirea armelor de foc pe platoul de filmare”.

Compania vizată de aceste acuzații a transmis că nu este de acord cu aceste concluzii și că va face recurs.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mihaela Borcea 7 jpg
image png
2 pepe si raluca pastrama divort 2 jpg jpeg
image png
banner ilinca vandici png
Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu jpeg
celine dion jpg
oana roman jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net