O jurnalistă, ucisă în direct! A fost împușcată în cap

Jurnalista Shireen Abu-Akleh, corespondent pentru agenția de presă Al Jazeera, a fost ucisă în timpul unei transmisiuni live, după un atac cu mai multe focuri de armă. În timpul atacului, Shireen transmitea din regiunea de conflict din Palestina. 

O jurnalistă a fost ucisă în direct, după ce a fost împușcată în cap (sursa foto Facebook)
O jurnalistă a fost ucisă în direct, după ce a fost împușcată în cap (sursa foto Facebook)

Jurnalista Shireen Abu-Akleh, corespondent din zonele de conflict armat, pentru agenția de presă Al Jazeera, a fost ucisă în timpul unei transmisiuni directe cu privire la conflictele din Palestina, teritoriu asaltat de atacurile trupelor israeliene. 

Jurnalista Shireen Abu-Akleh a fost dusă de urgență la spital, în stare critică, însă, din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva. 

Citește și Primul jurnalist care relatează de pe front din perspectiva Rusiei. Informațiile inedite oferite de Lu Yuguang

Un alt jurnalist local, care se afla alături de Shireen, la momentul atacului, a declarat că a fost, de asemenea rănit, și că focurile de armă au vizat în mod direct grupul de jurnaliști. 

Acesta a mai adăugat pentru agenția Al Jazeera că, la momentul atacului, nu au existat confruntări directe între luptătorii palestinieini și armata israeliană. 

Am fost patru jurnalişti, toţi purtam veste, toţi purtam căşti. Armata de ocupație israeliană nu a încetat să tragă nici după ce ea s-a prăbușit. Nici măcar nu mi-am putut întinde brațul ca să o trag din cauza focurilor trase. Armata a tras pentru a ucide.”, a declarat jurnalistul.

Ministerul Sănătății din Palestina anunțat moartea jurnalistei

Detaliile uciderii lui Abu Akleh continuă să iasă la suprafață, dar din clipurile ce surprind momentul atacului se poate vedea cum Shireen a fost împușcată în cap.

Ministerul Palestinian al Sănătății a anunțat moartea jurnalistei, Shireen Abu Akleh. Aceasta raporta despre evenimentele care se desfășoară în Jenin, cu privire la un raid israelian asupra orașului, când a fost lovită de un glonț în cap”, a declarat premierul palestinian Mohammed Ibrahim Shtayyeh, potrivit Al Jazeera

Cine a fost Shireen Abu-Akleh

Jurnalista Shireen Abu-Akleh, care avea dublă cetățenie, palestiniană și americană, a fost unul dintre primii corespondenți de teren ai Al Jazeera, alăturându-se rețelei în 1997. Birourile Al Jazeera, din centrul orașului Ramallah, au fost cuprinse de o profundă tristețe la aflarea veștii despre moartea jurnalistei Shireen Abu-Akleh. Zeci de colegi jurnalişti, prieteni și personalităţi palestiniene, inclusiv politicienii palestinieni și-au exprimat regretul cu privire la acest tragic eveniment. 

Citește și Un celebru jurnalist a murit într-un accident de bicicletă!

Deputatul palestinian Khalida Jarrar a spus că Abu Akleh a fost vocea palestinienilor și a fost ucisă de „monstruozitatea colonialismului și a ocupației israeliene”. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net