„Atac terorist sângeros”, cu două explozii, într-o sală de concerte din Moscova. Cel puțin 40 de oameni au fost uciși

Ultima actualizare:

Atacatori îmbrăcaţi în uniforme militare au deschis focul, vineri, 22 martie, într-o sală de concerte din Moscova, Crocus. Cel puțin 40 de persoane au fost ucise, relatează agenţiile ruse de presă, preluate de Reuters. 

Un atac terorist a avut loc în Moscova Foto: AFP
Un atac terorist a avut loc în Moscova Foto: AFP

Cel puțin cinci atacatori au început să tragă focuri de armă 

Presa rusă relatează că 5 angajați ai sălii de concerte și ai centrului comercial Crocus au fost arestați de forțele ruse de ordine pentru a fi interogați în legătură cu atacul terorist. Martori oculari ai atacului au declarat că atacatorii erau „asiatici și caucazieni” și comunicau într-o „limbă străină, nu rusă”. Cel puțin 40 de persoane au fost ucise și peste 100 rănite în urma atacului, transmite agenția rusă de presă TASS.

În momentul atacului, 6.200 de persoane s-ar fi putut afla în sala de spectacole pentru concertul trupei "Picnik", unde aproape toate biletele erau epuizate. În total, capacitatea maximă a sălii din Crocus este de peste 9.500 de persoane. Peste 70 de echipaje de ambulanță au acordat asistența necesară tuturor răniților.

„S-au întins pe podea pentru a se proteja"

„Oamenii din sală s-au întins pe podea pentru a se proteja de focurile de armă timp de 15-20 de minute, după care au început să se târască afară. Mulţi au reuşit să iasă", a declarat jurnalistul de la RIA, care a adăugat că „există răniţi, asta este sigur".

GUR acuză că atacul este planificat de serviciile speciale ale Kremlinului

Serviciul de informaţii militare al Ucrainei (GUR) susține despre atacul de la Moscova că este o „operaţiune planificată de serviciile speciale ale Kremlinului”, informează EFE. „Desigur, vorbim despre o operaţiune specială a serviciilor secrete ale Kremlinului împotriva propriilor lor cetăţeni”, a declarat purtătorul de cuvânt al GUR, Andrii Yusov, citat de agenţia de ştiri ucraineană Unian.

Iulia Navalnaia a transmis un mesaj pe Twitter, în care își exprimă condoleanțele față de victimele atacului de la Crocus City Hall și face apel ca cei responsabili să fie aduși în fața justiției. „Condoleanțe familiilor victimelor. Toți cei implicați în această crimă trebuie găsiți și trași la răspundere”, a transmis ea. 

Dmitri Medvedev amenință cu o răzbunare „prin teroare”

Familiilor celor uciși în atacul terorist - sincere condoleanțe, sinceră putere tuturor celor dragi victimelor. Teroriştii înţeleg doar teroarea de răzbunare. Nici un proces sau investigație nu va ajuta dacă forța nu este contracarată prin forță, iar decesele prin execuțiile totale ale terorismului și represiunile împotriva familiilor acestora. Experiență mondială. Dacă se stabilește că aceștia sunt teroriști ai regimului de la Kiev, este imposibil să tratăm diferit cu ei și cu inspiratorii lor ideologici. Toți trebuie găsiți și distruși fără milă ca teroriști. Inclusiv oficialii statului care au comis o asemenea atrocitate. Moarte pentru moarte”, a scris Medvedev

Ce s-a găsit în parcarea sălii de concerte 

Canalele rusești Telegram relatează că în parcarea sălii de concerte a fost găsit un „microbuz alb suspect” cu numere de înmatriculare ucrainene de tip vechi. În același timp, presa ucraineană scrie că era așteptată o astfel de înscenare din partea Moscovei sau o încercare de manipulare a opiniei publice internaționale.

„Ucraina nu are absolut nimic de-a face cu aceste evenimente"

Ucraina nu are absolut nicio legătură cu atacul armat care s-a soldat vineri cu zeci de morţi şi peste 100 de răniţi la Moscova, a declarat un consilier al preşedinţiei ucrainene, Mihailo Podoliak, calificându-l drept un „act terorist", transmite France Presse. „Să fie clar, Ucraina nu are absolut nimic de-a face cu aceste evenimente", a declarat pe Telegram Podoliak, a cărui ţară luptă de doi ani împotriva invaziei ruse.

Şi Legiunea Libertatea Rusiei, un grup de luptători ruşi anti-Kremlin cu baza în Ucraina, a negat orice implicare în atacul armat ucigaş de vineri asupra unei săli de concerte de la periferia Moscovei. „Subliniem că Legiunea nu luptă împotriva civililor ruşi", a declarat grupul, care pune atacul pe seama „regimului terorist al lui Putin".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net