Atac terorist în Paris. O persoană a murit, iar alte două au fost rănite. Ce a strigat atacatorul

O persoană a fost ucisă şi alte două rănite într-un atac cu un cuţit la Paris, sâmbătă seara. Incidentul a avut loc pe Quai de Grenelle, în arondismentul 15 din Paris. Atacatorul fusese arestat în 2016 pentru că punea la cale un atac. 

O persoană a fost ucisă şi două au fost rănite Foto: Getty Images
O persoană a fost ucisă şi două au fost rănite Foto: Getty Images

Cine este atacatorul de la Paris

Atacatorul, în vârstă de 26 de ani, e francez de origine iraniană. Avea asupra lui "kitul teroristului” (exploziv) și fusese deja arestat în 2016 pentru că proiecta un atac. Potrivit ultimelor informații, acesta „suferă de tulburări psihice”.

Bărbatul decedat este un turist german care are și naționalitate filipineză, a aflat Le Figaro de la o sursă din poliție, scrie Antena3 CNN.ro. A primit mai multe lovituri la cap, spate și umeri. Alte două persoane au fost rănite în atac; una a fost lovită cu un ciocan. Atacatorul a strigat "Allah Akbar”, a informat AFP. 

Individul este cunoscut serviciilor de informații pentru asocierea sa cu islamul radical și pentru tulburări psihice. Atacatorul ar fi declarat că nu mai suportă ca musulmanii să fie uciși în Gaza și Afganistan.

Intervenția poliției a fost foarte rapidă pentru că dispozitivul a fost suplimentat și prezența forțelor de ordine pe străzi este foarte importantă. Parchetul Național Antiterorist s-a sesizat, ceea ce confirmă caracterul terorist al atacului.

Atac terorist în Ierusalim 

Ne amintim de atacul terorist de la intrarea în Ierusalim de joi dimineață. Potrivit Hamas, atacul a fost comis de doi frați - Murad Muhammad Nimr (38 de ani) și Ibrahim Muhammad Nimr (30 de ani) - care care făceau parte din cadrul grupării teroriste palestiniene.

„În timp ce îi onorăm pe luptătorii noștri martiri, afirmăm că această operațiune a venit ca un răspuns natural la crimele fără precedent ale ocupației, inclusiv masacrele brutale din Fâșia Gaza și uciderea de copii în Jenin, încălcările extinse împotriva prizonierilor noștri din închisorile ocupației", a transmis Hamas. Bilanțul atacului armat care a avut loc la intrarea în Ierusalim, joi dimineața, a ajuns la 3 morți și cel puțin 16 răniți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net