Culmea evadării! Au dus deținuții în vizită la Zoo și unul a fugit

Ahmed B., un deținut deosebit de periculos din Franța, în vârstă de 43 de ani, a profitat de o ieșire organizată de penitenciarul în care era închis pentru o multitudine de infracțiuni comise în mod violent.

Grădina Zoo din Upie, Franța. Sursa foto: Facebook
Grădina Zoo din Upie, Franța. Sursa foto: Facebook

Orașul Upie, din regiunea franceză Drome, a fost, marți, 3 mai, scena unui eveniment aproape hilar. Mai mulți deținuți din penitenciarul localității Valence au fost scoși la plimbare la grădina Zoo din Upie, în cadrul unei așa-zise „ieșiri culturale”.

Citește și: Ferește-ți casa de hoți când pleci în vacanță! Sfaturi de la Poliția Română

Ieșirea, în sine, va rămâne în cultura locului, cu siguranță. Grădina Zoo e celebră pentru diversitatea mare de specii de păsări expuse. Așa că, e ușor să ne dăm seama ce gânduri ar fi putut să încolțească în mintea deținuților când priveau păsările, al căror zbor mereu i-a dus cu gândul la libertate pe cei aflați în spatele gratiilor.

Imagini din grădina Zoo din Upie, Franța. Sursa foto: Facebook

Evadatul este deosebit de periculos

În afară de înaripate, la Upie, există expuse mai multe familii de lemurieni, celebrele animale care au inspirat câteva personaje ale filmului animat „Madagascar”, în care mai multe animale de la Zoo pun la cale o evadare epică.

Așadar, la Upie, în grădina Zoo, exista multă inspirație pentru o posibilă evadare. Ceea ce s-a și întâmplat, la scurt timp după ce un grup de deținuți a fost dus în vizită aici, marți, 3 mai.

Urma să fie eliberat în 2025

Ahmed B, un tânăr infractor de 43 de ani, cu un stufos istoric violent, închis pentru viol, atac armat, droguri sau încălcări ale Codului Rutier din Franța, făcea parte din grupul de deținuți. Acestora le fusese aprobată ieșirea pentru a le fi evaluate capacitățile de reintegrare în societate, conform publicației lefigaro.fr

Ahmed nu a mai avut răbdare până în 2025, când era programată eliberarea sa și a decis să se reintegreze în societate mai repede. A cerut voie la toaletă și dus a fost, chiar de sub nasul ofițerilor care îl păzeau.

A fost adus și un elicopter pentru a-l repera

Au fost alertate forțele de ordine, a fost trimis chiar și un elicopter, dar, degeaba. Nu e de mirare, dacă ne gândim la „performanțele” forțelor de ordine din Franța, în urmă cu câțiva ani, când străzile sau cartierele Parisului erau terorizate de islamiști radicalizați, care ucideau civili, într-o serie de atentate sângeroase, cărora Poliția nu reușea să le facă față.

Deținutul evadat dădea semne aparente de reabilitare, conform presei din Franța. Închis încă din 2005, el a reușit să impresioneze administrația penitenciarului printr-o „dinamică comportamentală pozitivă”, conform reprezentanților pușcăriei din Valence. Participa la programe de formare și își exprimase dorința de a se angaja.

Citește și: A furat o șalupă, ca să se plimbe prin Delta Dunării. Ce a pățit bărbatul

Pe numele lui Ahmed a fost emis un nou mandat, așadar, știm că formalitățile, măcar, au fost respectate de autoritățile franceze.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net