Doi ucraineni au făcut nunta sub gloanțe și bombe. După ceremonie s-au întors la luptă

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Valeri și Lesia sunt împreună de mai bine de 20 de ani și după ce s-au înrolat în Trupele de Apărare Teritorială au vrut să își unească destinele în fața lui Dumnezeu.

Valeri și Lesia au făcut cununia religioasă pe front. Foto: EPA-EFE
Valeri și Lesia au făcut cununia religioasă pe front. Foto: EPA-EFE

În cea de a 11-a zi de război, la 6 martie, cei doi au fost cununați la un punct de apărare a Kievului de un preot militar și însuși primarul Kievului, fostul boxer Vitali Kliciko, 50 de ani, le-a urat ”casă de piatră”. Mirii au purtat uniforma militară și Lesia a înlocuit câteva secunde casca de metal cu un văl alb.

După ceremonie, mirii au pus din nou mâna pe arme

”Cununia civilă a avut loc mai demult, însă nu am reușit să facem cununia religioasă. De când a început măcelul în Ucraina, fiecare zi poate fi ultima, nu vrem să ne ducem pe lumea cealaltă cu regretul că nu am făcut ceea ce trebuia”, a declarat mireasa, care după ceremonie a pus casca la loc, a luat arma în mână și și-a ocupat poziția în dispozitivul de apărare. La fel a făcut și Valeri.

Primarul Kievului a făcut totul public pe contul personal de Twitter. ”Lesia și Valeri sunt de mult timp căsătoriți civil civil, iar astăzi au hotărât să se cunune și religios. Viața merge mai departe. Iar noi vor proteja viața din Kiev, pe locuitorii Kievului și țara noastră”, a spus primarul Kliciko.

Mireasa a fost emoționată în  timpul ceremoniei. Foto: EPA-EFE
Mireasa a fost emoționată în timpul ceremoniei. Foto: EPA-EFE

Сьогодні вітав бійців одного з батальйонів тероборони столиці Лесю та Валерія. Вони давно живуть в цивільному шлюбі, а тепер вирішили обвінчатися. Церемонія відбулася поруч з одним із блок-постів.Життя триває! І життя Києва, киян, нашої держави ми будемо захищати! pic.twitter.com/ys2kNN12Ws

— Віталій Кличко (@Vitaliy_Klychko) March 6, 2022

Mamele din Rusia cer socoteală pentru băieții lor trimiși pe frontul din Ucraina

În aceeași zi, la peste 4.000 km distanță, un grup de mame rusoaice au cerut informații cu lacrimi în ochi în legătură cu băieții lor chemați în armată.

Mamele și tații din Siberia au cerut socoteală autorităților locale pentru că băieții lor au fost trimiși carne de tun pe frontul din Ucraina, se arată într-un film postat pe rețelele sociale de către autoritățile ucrainene. Filmarea se încheie brusc, semn că cenzura de la Kremlin și-a întins brațul până în înghețata Siberie.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net