Băiatul de cinci ani, blocat într-un puţ adânc, a murit la scurt timp după ce a fost salvat

Ultima actualizare:

Băiatul de cinci ani din Maroc, rămas blocat într-un puţ adânc de patru zile, a murit, duminică (6 februarie), în ciuda eforturilor surpaomeneşti făcute de autorităţi pentru a-l scoate. Copilul, numit Rayan, a decedat la scurt timp după ce a fost ridicat din puţ.

Baiatul de 5 ani, căzut într-un puţ adânc, a murit foto: AFP
Baiatul de 5 ani, căzut într-un puţ adânc, a murit foto: AFP

Operaţiunea de salvarea a băiatul de cinci ani care a căzut într-un puţ adânc a ţinut cu sufletul la gură întreg Marocul. Din nefericire, finalul a fost unul tragic: Rayan a murit la scurt timp după ce autorităţile au reuşit să îl scoată din puţ, notează bbc.com.

Val de mesaje pentru Rayan

După ce salvatorii l-au adus afară din puţ pe copil, sâmbătă, autorităţile nu au dat detalii despre starea micuţului. Publicul a apaludat iniţial reuşita misiunii de salvare, iar pe reţelele sociale au apărut postări care exprimau fericirea oamenilor.

Bucuria s-a transformat în tristeţe după anunţul că Rayan nu a supravieţuit, iar internauţii au început să publice mesaje de condoleanţe, pe Twitter. Unul dintre ei a fost fotbalistul AC Milan, Ismael Bennacer, care a scris „Curajul lui Rayan va rămâne în amintirea noastră şi ne va inspira mereu”.

Şi preşedintele francez, Emmanuel Macron, a adus un omagiu băiatului: “În această seară, vreau să transmit familiei micuţului Rayan şi poporului marocan că le împărtăşim durerea”.

Palatul Regal din Maroc a descris moartea lui Rayan ca fiind un “accident tragic” şi a adăugat că “Maiestatea sa Regele Mohammed al VI-lea a vorbit cu părinţii băiatului care a murit după ce a căzut în puţ”. El a transmis familiei condoleanţe sincere, au mai adăugat reprezentaţii Regelului.

Operaţiunea de salvare, îngreunată din cauza terenului

Băiatul de cinci ani a căzut într-un puţ adânc de 32 de metri marţi, 1 februarie, când tatăl lui Rayan îl repara. Bărbatul a declarat că fiul lui a căzut într-un moment în care nu era atent şi că nu a mai putut să închidă un ochi din clipa în care s-a produs accidentul.

Incindetul a avut loc într-un mic oraş din nordul Marocului, Tamorot. Operaţiune de salvarea a început de pe 1 februarie seara, dar a fost îngreunată de o posibilă alunecare de teren. În plus, puţ în care a căzut Rayan era îngust. Salvatorii au lucrat zi şi noapte pentru a ajunge cât mai repede la băiat. 

Autorităţile au reuşit să introducă o cameră joi, care a arătat că Rayan este încă în viaţă şi treaz, dar nu au mai fost date detalii despre starea băiatul de atunci. Salvatorii au încercat să ducă oxigen, mâncare şi apă în locul unde se afla băiatul, dar nu este clar dacă resursele au ajuns la el sau dacă a putut să mănânce sau să se hidrateze.

Sute de oameni s-au adunat la faţa locului, au cântat melodii religioase, s-au rugat şi au scandat "Allahu Akbar" (traducere. "Allah e mare"). 

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net