Băiat de 14 ani, împuşcat de un bărbat aflat la vânătoare. L-a confundat cu un urs

Ultima actualizare:

Un băiat de 14 ani a fost împuşcat accidental, în comuna Şărmăşag, din Sălaj, la finalul săptămânii trecute, de un bărbat de 63 de ani. Vânătorul a văzut mişcare prin pădure şi a crezut că minorul e un urs, aşa că a tras cu arma pentru care nu deţinea autorizaţie.

Un băiat de 14 ani a fost împuşcat accidental, de un vănător care credea că e urs foto: Pixabay
Un băiat de 14 ani a fost împuşcat accidental, de un vănător care credea că e urs foto: Pixabay

Incidentul a avut loc pe 12 decembrie, când băiatul din comuna Măerişte a fost rănit în pădurea care aparţine de satul Poiana Măgura, comuna Sărmăşag. Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, bărbatul de 63 de ani care a tras arma a luat-o de la un alt vânător care o lăsase nesupravegheată. El a văzut mişcare în pădure şi a crezut că e un urs. A tras şi l-a împuşcat pe băiat în abdomen şi mână, potrivit newsweek.ro.

„Din primele verificări efectuate de poliţişti a reieşit că un vânător autorizat, în vârstă de 65 de ani, din comuna Măerişte, care deţinea autorizaţie de vânătoare pentru ziua în curs, şi-ar fi lăsat o armă de vânătoare, de calibru 16 milimetri, împreună cu muniţia, neasigurate într-o baracă şi a ieşit la plimbare.

În acel timp, un alt bărbat, în vârstă de 63 de ani, din comuna Măerişte, prezent în baracă, ar fi văzut mişcare în pădure şi crezând că sunt animale sălbatice, fără a fi autorizat în vederea deţinerii de arme şi muniţii, ar fi luat arma şi ar fi executat foc de armă în direcţia respectivă.

Un minor de 14 ani, din comuna Măerişte, aflat în pădure, a fost rănit, prin împuşcare, în zona abdominală şi în membrul superior drept”, au precizat reprezentanţii IPJ Sălaj.

Copilul a fost transportat cu ambulanţa la o unitate medicală, în unde e primit îngrijiri de specialitate.

Bărbatul de 63 de ani, pus sub control judiciar

Cei doi barbaţi au fost duşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj pentru audieri. Poliţiştii au dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de bărbatul în vârstă de 63 de ani. Luni s-a luat măsura controlului judiciar.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept, braconaj cinegetic şi vătămare corporală din culpă, iar poliţiştii continuă cercetările.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaje foto alohotels ro jpeg
image
image
image
image
image
image
Iancu de Hunedoara png
tren deraiat 08, foto ISU Teleorman
titanic adobestock jpg
FotoJet (1) jpg
Vlad Ciurea Foto Captură YouTube jpg
FotoJet jpg
banner Grecia
udare muscate jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net