Bărbat român, lecție de curaj și moralitate în metroul din Paris. „Sunteți prea lași să faceți ceva”

Ultima actualizare:

Un român a intervenit pentru a opri niște hoți de buzunare dintr-un metrou din Paris, dar s-a trezit că este pe cont propriu. Infractorii era tot români. Aceștia au vrut să se răzbune, iar episodul a fost filmat și pus pe rețele de socializare.

Bărbat român, lecție de curaj și moralitate în metroul din Paris
Bărbat român, lecție de curaj și moralitate în metroul din Paris

În metrourile din orașele mari există mereu riscul de a pleca cu mai puține obiecte decât ai intrat, existența hoților de buzunare nefiind o noutate pentru nimeni.

Un român curajos a ales să înfrunte o bandă de hoți de buzunare dintr-un metrou Parizian, însă nu a primit susținere din partea nimănui când aceștia au început să fie agresivi.

Incidentul s-a întâmplat sub ochii mai multor călători care au obsevat agresivitate indivizilor, de origine romă, la adresa românului. Odată ce au observat că sunt filmați, infractorii s-au năpustit asupra bărbatului care îi acuza, adresând numeroase injurii spre acesta.

„De ce ne filmezi, mă? Pourquoi? Haide, mă! Hai toți pe el!”, au fost cuvintele spuse de agresori, scrie Adevărul.

Românul atacat la metroul din Paris îi critică dur pe francezi. „Sunteți ca oile”

Odată ce hoții au dat bir cu fugiții, justițiarul a început să le țină morală cetățenilor francezi care nu au reacționat în momentul în care acesta era atacat și în dezavantaj numeric.

„Ați văzut romii? Ăștia sunt hoți de buzunare! Sunt aici în fiecare dimineață, iar voi nu faceți nimic! Nu faceți nimic! În fiecare dimineață sunt aici și vă fură lucruri din buzunare. Dar sunteți prea lași să faceți ceva!

Toată lumea vă vedea cât sunteți de lași. Francezii sunt ca oile. Romii m-au lovit și niciunul nu a mișcat”, le-a spus românul francezilor prezenți la incident.

Incidentul de la metroul din Paris nu este izolat

Nu este prima și probabil nici ultima dată când pe internet ajung imagini cu români având un comportament total neadecvat. Au mai existat astfel de momente surprinse video și în Londra, Barcelona și chiar și în Paris.

Anul trecut a avut loc un incident care a escaladat. Un grup de românii au pornit o bătaie de zile mare în aeroportul Luton, din Londra, eveniment care a necesitat intervenția autorităților pentru a-i putea opri pe scandalagii.

Nu se știe motivul altercației, însă mai mulți pasageri au fost oripilați de imaginile de care aveau parte. Zeci de bărbați de origine română și-au împărțit pumni și picioare sub privirile altor pasageri prea speriați să intervină.

O parte din luptă a fost surprinsă de un alt român printr-o filmare unde se pot observa urme de sânge. În urma altercației, trei persoane au ajuns la spital în stare gravă. Autoritățile londoneze au intervenit în forță pentru a aplana situația și, ulterior, și-au cerut scuze de la ceilalți pasageri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net