Barosul care a fost folosit în jaful de la Muzeul Drents a fost găsit de anchetatori. Unde se afla acesta

Ultima actualizare:

A fost găsit barosul folosit de infractori pentru a sparge vitrinele Muzeului Drents, de unde au furat piese din tezaurul dacic. Locul în care a fost găsit obiectul se află în partea din spate a muzeului. Poliția anunță că nu este exclusă implicarea celebrului clan Remmo din Germania, o familie de origine libanezo-kurdă, care a mai dat spargeri răsunătoare la muzee în ultimii ani.

Muzeul Drents Foto: Facebook
Muzeul Drents Foto: Facebook

Poliția anunță că barosul ar fi fost găsit 

Barosul, despre care se crede că a fost folosit în jaful de artă, de vineri seară, de la Muzeul Drents, a fost găsit luni după-amiază. Mai mulți ofițeri de poliție au fost prezenți la fața locului, unul dintre ei intrând în canalul plin cu apa pentru a cerceta fundul apei cu un baston.

Locul în care a fost găsit barosul se află în partea din spate a Muzeului Drents. Potrivit poliției, ciocanul a fost „posibil” folosit la spargere. „Vom efectua o investigație detaliată a urmelor”, a declarat poliția.

 Este cercetată implicarea celebrului clan Remmo din Germania

 Între timp, detectivii au aflat de unde a fost furată maşina folosită de hoţi pentru a fugi, iar poliţia investighează o persoană care a avut un comportament suspect la expoziţia cu obiecte dacice cu puţin timp înainte de jaf, relatează presa olandeză.

Potrivit De Telegraaf, preluat de news.ro, nu este exclusă implicarea celebrului clan Remmo din Germania, o familie de origine libanezo-kurdă, care a mai dat spargeri răsunătoare la muzee în ultimii ani.

Bărbatul cu acel comportament suspect este anchetat

Poliţia a declarat duminică seara pentru DeTelegraaf că imaginea unui bărbat purtând o şapcă şi o geantă mare - o imagine care a circulat duminică în presa din România - a fost surprinsă de camerele de la muzeu cu cinci zile înainte de jaf. Poliţia a confirmat că bărbatul, care avea un comportament suspect, face obiectul unei anchete, dar nu poate spune deocamdată dacă este unul dintre autorii jafului. De asemenea, acum este clar că maşina cu care au fugit hoţii, găsită incendiată lângă Rolde, a fost furată în Alkmaar pe 23 sau 24 ianuarie.

În prezent, poliţia a primit cel puţin 60 de informaţii cu privire la jaf. Atât poliţia olandeză, cât şi cea română nu exclud posibilitatea ca în spatele jafului să se afle infractori străini şi că a fost un jaf foarte bine ţintit, având ca ţintă principală coiful de aur. Aceştia ar putea fi români, dar este menţionat şi renumitul clan Remmo din Germania, un clan de origine libanezo-kurdă, care a mai comis jafuri spectaculoase de artă în Germania în mai multe rânduri în ultimii ani.

Piesa de rezistenţă a tezaurului era faimosul coif de aur de la Coţofeneşti

Aflată, prin urmare, sub o mare presiune internaţională, poliţia olandeză îi vânează pe hoţii care au sustras sâmbătă dimineaţă comorile de artă din aur extrem de valoroase din România de la Muzeul Drents din Assen. Piesa de rezistenţă a tezaurului era faimosul coif de aur de la Coţofeneşti, confecţionat dintr-un kilogram de aur pur. Spargerea s-a făcut printr-o explozie violentă, sâmbătă dimineaţa, la patru fără un sfert.

Acţiunea nu a durat decât trei minute şi au fost trei autori, care au spart vitrinele şi au luat coiful şi cele trei preţioase brăţări de aur. S-a întâmplat chiar în ultimul weekend al expoziţiei, care a fost deschisă de la începutul lunii iulie, scrie De Telegraaf.

Controverse la București

 Între timp, la București, au apărut controverse privind modul în care piesele care fac parte din așa numitul tezaur dacic au fost scoase din țară, după ce o primă concluzie a corpului de control al primului ministru a arătat că trimiterea în străinătate nu ar fi respectat legea.

Conform legii, obiectele de patrimoniu pot fi împrumutate, însă organizarea transportului trebuie să fie aprobată printr-o hotărâre de Guvern, atunci când sunt implicate mai multe instituții. Premierul Marcel Ciolacu spune că nu a existat o HG pentru scoaterea obiectelor dacice din ţară pentru expoziţia din Olanda.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cutremur seism seismograf foto Shutterstock
coaja banana jpg
fructe pexels jpg
image png
Masline Pixabay jpg
bob tunsoare jpg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net