Bijuteriile Prințesei Diana, vândute la un preț halucinant! Le-a purtat la cea mai sexy apariție publică

Colierul și cerceii cu diamante și perle ai Prințesei Diana vor fi scoase la licitație, în New York, pe 27 iunie. Ea însăși a ajutat la proiectarea acestor bijuterii superbe, realizate în anul 1997.

Lady Di a făcut senzația cu această apariție, în 1997 (Foto: Profimedia)
Lady Di a făcut senzația cu această apariție, în 1997 (Foto: Profimedia)

Prințesa Diana a purtat setul la un spectacol de balet

Diana a comandat acest set de bijuterii la sfârșitul anilor 90. În 1997, regretata prințesă s-a întâlnit cu bijutierul regal, care era directorul firmei de bijuterii Gerrard, pentru a perfecționa designul lanțului și cerceilor cu diamante și perle din Marea de Sud. Prințesa Inimilor a purtat aceste bijuterii la spectacolul de balet Lacul Lebedelor, la Royal Albert Hall din Londra, iar imaginile cu Diana din acea seară au apărut pe coperțile revistelor de modă. Îmbrăcată într-o rochie mini, de culoare albastră, prințesa a întors toate privirile la eveniment.

A murit înainte să le vadă terminate

Lanțul conține 178 de diamante (Foto: Profimedia)
Lanțul conține 178 de diamante (Foto: Profimedia)

La câteva zile după, bijutierul coroanei a cerut colierul înapoi de la Lady Di. Se pare că nu terminase cerceii până la data evenimentului și avea nevoie de colier pentru a se asigura că pietrele și perlele perechii se potrivesc perfect. Până la sfârșitul acelei veri, cerceii au fost terminați, iar împreună cu colierul, setul a devenit cunoscut sub numele de Suita Lacul Lebedelor. În momentul în care bijutierul se pregătea să-i prezinte Dianei setul complet, aceasta a murit într-un accident de mașină la Paris, în 1997.

Accesoriile au fost menite să fie un cadou de la Dodi Fayed, care a murit în timpul aceluiași incident. La doi ani de la moartea lor, familia Dianei l-a autorizat pe bijutier să vândă Suita Lacul Lebedelor.

Lanțul conține 178 de diamante și cinci perle din Marea Sudului, iar cerceii au două perle de cultură și șase diamante, conform site-ului townandcountrymag.com. Potrivit casei de licitații, „este convingerea generală că acestea ar putea fi singurele bijuterii substanțiale purtate de Diana care vor fi vândute vreodată”.

Actualul proprietar al setului este Mark Ginzburg, un dezvoltator imobiliar ucrainean. Bijuteriile, a spus el pentru New York Times, „nu au fost niciodată ceva de purtat. Sunt ceva care trebuie să fie iconic și prețuit”. Casa de licitații Guernsey’s se așteaptă să le vândă pentru cel puțin 15 milioane de dolari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
shutterstock 1805379256 jpg
image png
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net