Boris Johnson i-a cerut scuze Reginei Elisabeta! Riscă să fie demis?

Boris Johnson i-a cerut scuze Reginei pentru cele două petreceri care au avut loc în noaptea dinaintea înmormântării Prințului Philip. Adunările, raportate pentru prima dată de The Telegraph, au avut loc pe 16 aprilie 2021 și au continuat până la primele ore.

Boris Johnson este atacat din toate părțile Foto: Getty Images
Boris Johnson este atacat din toate părțile Foto: Getty Images

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic a spus că este „profund regretabil că acest lucru a avut loc într-un moment de doliu național”.

Boris Johnson nu a fost la niciuna dintre partide - dar se confruntă cu întrebări cu privire la presupusa încălcare a regulilor Covid la numărul 10.

Partidele din opoziție i-au cerut demisia lui Boris Johnson

Ultimele dezvăluiri ale partidului au dus la o reacție din partea partidelor de opoziție, care au contrastat comportamentul personalului cu fotografiile cu Regina stând singură la înmormântarea ducelui de Edinburgh, din cauza restricțiilor Covid.

Regina Elisabeta, la înmormântarea prințului Philip, în aprilie Foto: Getty Images
Regina Elisabeta, la înmormântarea prințului Philip, în aprilie Foto: Getty Images

Laburiștii, liberal-democrații și SNP i-au cerut lui Boris Johnson să demisioneze după ce a recunoscut că a participat la o petrecere în grădina din Downing Street, în timpul carantinei, pe 20 mai 2020.

Iar Andrew Bridgen a devenit al cincilea parlamentar conservator care a declarat public că i-a scris președintelui Comitetului, care organizează concursuri pentru conducerea conservatorilor, pentru a spune că nu au încredere în prim-ministru.

Cincizeci și patru de parlamentari conservatori trebuie să scrie o scrisoare pentru a declanșa un vot.

După ce Boris Johnson și-a cerut scuze, liderul laburist Sir Keir Starmer a spus: „Acest lucru arată cât de grav a degradat Boris Johnson funcția de prim-ministru. Conservatorii au dezamăgit Marea Britanie. O scuză nu este singurul lucru pe care prim-ministrul ar trebui să-l ofere Palatului astăzi. Boris Johnson ar trebui să facă lucrul decent și să demisioneze”.

Oficialii guvernamentali și-au cerut scuze Palatului într-un apel telefonic.

Întrebat de ce reprezentanții lui și-au cerut scuze mai degrabă decât însuși Boris Johnson, purtătorul de cuvânt a spus reporterilor: „Ei bine, din nou, prim-ministrul a spus că au fost făcute erori de judecată anterioare și că este corect ca oamenii să își ceară scuze, așa cum a făcut premierul la începutul acestei săptămâni”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net