Boris Johnson, în atenția Poliției! Ce acuzații grave i se aduc premierului britanic

Un nou scandal în centrul căruia este situat premierul britanic, Boris Johnson! Poliţia din Londra a anunţat, luni, 24 ianuarie, că anchetează „posibile încălcări ale regulilor împotriva COVID-19” la mai multe petreceri organizate la reşedinţa politicianului, în timpul carantinei. 

boris johnson jpg

Abia a scăpat de o moțiune de cenzură în Partidul Conservator, că numele său este în centrul unui alt scandal, legat de petreceri organizate Downing Street, în timpul restricțiilor pandemiei. Nu este prima dată când ies la iveală astfel de evenimente negative la adresa lui Boris Johnson, dar de data aceasta se pare că premierul traversează o criză gravă c ear putea duce la debarcarea sa, potrivit AFP, citat de adevarul.ro.    

„Pot să confirm că Poliţia din Londra anchetează în prezent cu privire la un anumit număr de evenimente care au avut loc pe Downing Street şi la Whitehall în ultimii doi ani, în legătură cu posibile încălcări ale regulilor împotriva COVID-19”, a anunţat într-o audiere în Consiliul Municipal al Londrei, şefa Metropolitan Police, Cressida Dick. 

Petrecere organizată de ziua premierului britanic 

De data aceasta, este vorba despre o petrecere organizată cu ocazia zilei de naștere a premierului. Potrivit postului de televiziune iTV, Boris Johnson a participat la această petrecere organizată de către soţia sa, Carrie, în 19 iunie 2020, după-amiaza, în perioada în care țara se afla în carantină și astfel de adunări erau interzise atunci.

Se pare că au participat la petrecere până la 30 de persoane, însă purtătoarea de cuvânt a Guvernului a declarat că premierul a stat „mai puţin de zece minute” la această „adunare a colaboratorilor săi”.

Același post tv a dezvăluit că mai mulți prieteni de familie ai lui Boris Johnson ar fi participat la un alt eveniment, organizat în seara lui 19 iunie, la etajul reşedinţei premierului. 

Guvernul dezminte organizarea de petreceri în timpul carantinei

Și de această dată Guvernul dezminte: „Este complet fals. Conform regulilor de atunci, premierul a primit un mic număr de membriai familiei sale, afară, în acea seară.”.

Lui Boris Johnson (57 de ani) i se aduc mai multe acuzații cu privire la petreceri organizate pe Downing Street în plină carantină, aceasta fiind una dintre cauzele scăderii popularităţii sale în sondaje.

Premierul britanic a scăpat pentru moment unui vot de cenzură în cadrul Partidului său Conservator şi trimite la concluzii ale unei anchete interne efectuată de către funcţionara de rang înalt Sue Gray, care urmează să fie publicate în curând.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net