Ca în filmele SF! Doi roboţi-poliţişti fac legea pe aeroport

Oraşul-stat Singapore a uimit o lume întreagă, după ce a inaugurat doi roboţi-poliţişti, pe aeroportul Changi. La o înălţime de aproximativ 2,13 cm, aceste maşinării au mai multe camere video, ceea ce le permite să poată vedea la 360 de grade. Deci, nimic nu le poate scăpa!

Doi roboţi-poliţişti fac legea pe aeroportul Changi
Doi roboţi-poliţişti fac legea pe aeroportul Changi

Aceştia sunt cei doi roboţi pe care Poliţia din Singapore i-a introdus pentru a patrula Aeroportul Changi după mai bine de cinci ani de încercări şi teste. Ei sunt doar primii astfel de roboţi pe care forţele de ordine din Singapore intenţionează să-i desfăşoare în oraşul-stat din Asia de Sud-Est, pentru a „ajuta ofiţerii din prima linie”, în anii următori. Roboţii sunt meniţi să „ofere o prezenţă suplimentară a poliţiei” şi să servească drept „ochi omniprezenţi” , potrivit CNN.

Maşinăriile au mai multe camere de luat vederi. Fotografii: Singapore Police Force/ Facebook
Maşinăriile au mai multe camere de luat vederi. Fotografii: Singapore Police Force/ Facebook

În timpul unui incident, roboţii-poliţişti sunt capabili să impună cordoane de securitate şi să avertizeze trecătorii folosind luminile, sirenele şi difuzoarele lor, în timp ce aşteaptă sosirea ofiţerilor umani. Membrii publicului pot comunica direct roboţii-poliţişti apăsând un buton de pe partea frontală. Poliţia din Singapore a declarat recent că mai mulţi roboţi vor fi „desfăşuraţi progresiv” în oraşul-stat. „Integrarea roboticii îmbunătăţeşte forţa operaţională şi capacităţile ofiţerilor noştri din prima linie, permiţându-le să fie mai eficienţi în sarcinile lor”, a spus şeful operaţiunilor Lim Ke Wei, de la poliţia aeroportului. Fiecare robot are difuzoare încorporate care transmit mesaje audio şi un panou LCD în spate, care afişează mesaje vizuale. Au o înălţime de aproximativ 1,7 de metri, însă se pot extinde până la peste 2 metri. Sunt echipaţi cu mai multe camere care le oferă o vedere de 360 de grade asupra mediului înconjurător, pentru „un management mai bun al incidentelor”. 

Pot transmite mesaje audio şi vizuale
Pot transmite mesaje audio şi vizuale

Singapore este cunoscut drept un tărâm al tehnologiei avansate. În timpul pandemiei de Covid-19, câinii-roboţi au fost folosiţi pentru a impune distanţarea socială, atât la metrou, cât şi la aeroport. Între timp, oficialii din transport speră că taxiurile comerciale zburătoare ar putea deveni o realitate în doar doi ani. Dar chiar şi într-o ţară în care roboţii sunt relativ obişnuiţi, pentru turişti este ceva demn de filmele SF. Pasagerii au spus că se simt ca în filmele „Terminator”, atunci când ajung acolo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net