Poliția din San Francisco poate utiliza roboți capabili să ucidă, în situații de forță!

Ultima actualizare:

Poate să sune a scenariu de film SF, dar nu e. Nu vorbim despre vreun scenariu inspirat din Terminator sau Robocop, ci de o tehnologie reală, letală, de uz militar, pusă la dispoziția Poliției din orașul american San Francisco.

Roboții letali sunt utilizați de armată. foto generic.
Roboții letali sunt utilizați de armată. foto generic.

O adunare oficială a orașului San Francisco, numită „Consiliul de Supraveghere” a votat cu 8-3 pentru ca Poliția din metropola americană să poată desfășura în prima linie, în situații extreme, roboți capabili să utilizeze forța letală, transmite CNN.

Roboții utilizați de poliție nu au formă umanoidă, fiind vorba despre niște vehicule telecomandate, cu braț sau brațe mobile și camere video ce permit operatorilor să vadă ce se întâmplă. De obicei, aceste dispozitive sunt utilizate în dezamorsarea bombelor sau în investigarea de la distanță a coletelor suspecte.

Există, însă, și posibilitatea de a dota roboții cu arme letale, comandate, de asemenea, de la distanță. Consiliul din San Francisco a luat acestă decizie pentru a proteja viețile ofițerilor de Poliție, în circumstanțe extraordinare, când lucrurile pot degenera foarte ușor. Hotărârea, însă, a stârnit controverse, întrucât operatorii nu pot evalua situația la fel de bine precum o persoană reală, aflată față în față cu pericolul.

Tocmai de aceea, discuția va fi reluată, fiind impus un nou vot al Consiliului și de aprobarea primarului orașului San Francisco. În timp ce oficialii se contrează pe necesitatea sau riscurile introducerii acestor dispozitive în prima linie, Robert Reuca, șeful Poliției din San Francisco a făcut precizări.

Ofițerul a explicat faptul că Poliția din San Francisco deține o flotă de roboți și că nu există intenția de a-i dota cu arme letale. Acesta a precizat, totuși, că roboții pot transporta încărcături explozive pentru a demola obstacole sau pot fi dotați cu diverse dispozitive menite să incapaciteze sau să dezorienteze agresori, fără a risca viețile agenților de poliție.

În 2016, un suspect încolțit de Poliția din Dallas a ucis 5 agenți, pe care i-a vânat cu o armă cu lunetă. Forțele de ordine au trimis un robot pentru a stabili un contact sigur cu atacatorul, dar misiunea era, în realitate, de a-l ucide pe acesta. Lucru care s-a și întâmplat, fără ca alte vieți să fie supuse vreunui risc.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net