Când ajunge Prințul Charles în România. Se întâlnește cu Iohannis

Prințul Charles a anunțat că urmează să ajungă în România, miercuri (25 aprilie), unde va face mai multe vizite. Președintele Klaus Iohannis și Alteța Sa Regală vor avea o întrevedere găzduită de șeful statului, la Palatul Cotroceni. Iată ce va mai face moștenitorul tronului Regatului Unit în țara noastră.

Charles şi Iohannis s-au mai întâlnit cu alte ocazii
Charles şi Iohannis s-au mai întâlnit cu alte ocazii

Prințul Charles are deja un programul bine pus la punct, motiv pentru care miercuri, la ora 14:45, Alteța Sa Regală este așteptat la Palatul Cotroceni. Mai mult decât atât, pe lângă vizita pe care i-o face președintelui României, moștenitorul tronului Regatului Unit va merge și la Palatul Elisabeta.

Acolo, Prințul Charles va fi întâmpinat de Majestatea sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Consort, anunță biroul de presă al Casei Majestății Sale Custodele Coroanei. Nu este prima oară când Prințul Charles vizitează Palatul Elisabeta, ci a cincea. Prințul de Wales are o afinitate pentru România și a venit în țara noastră aproape anual, începând din 1998.

Sosirea Prințului Charles la Palatul Cotroceni, transmisă în direct

Administrația Prezidențială a elaborat în cursul zilei de marţi un comunicat, potrivit căruia ”oportunități de imagine pentru cameramanii și fotografii oficiali, precum și pentru fotoreporterii acreditați”.

Totodată, ”imagini de la primirea Alteței Sale Regale Charles, Prinț de Wales, la Palatul Cotroceni vor fi transmise presei prin sistemul unic de transmisiune în direct și pe site-ul Administrației Prezidențiale”.

Motivul pentru care Alteța Sa Regală Charles, Prințul de Wales, s-a atașat de România

Prințul Charles, moștenitorul tronului Regatului Unit, a mărturisit că prietenii pe care și i-a făcut aici, patrimoniul natural și cultural, dar și tradițiile românești, se numără printre motivele pentru care revine ori de câte ori are ocazia pe plaiurile mioritice. Alteța Sa Regală deține mai multe proprietăți în Viscri, Valea Zălanului, Mălâncrav și Breb.

„Am fost întrebat adesea ce mă aduce atât de frecvent în România, ce face ca locul acesta să fie atât de special. Răspunsul este, pentru mine, foarte simplu: voi, prietenii mei români; patrimoniul vostru cultural și natural, tradițiile voastre, precum și capacitatea voastră de a inova și de a schimba. Tot ceea ce reprezentați după secole întregi de istorie – identitatea voastră și întregul potențial. Toată energia pe care o investiți pentru a schimba ceva. Acestea sunt lucrurile care vă fac cu adevărat speciali în toată lumea”, a spus Prințul Charles în anul 2017, după ce a primit titlul Doctor Honoris Causa, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Prințul Charles este fiul reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit și al Prințului Philip, Duce de Edinburgh. Este Prinț de Wales, Duce de Cornwall și Duce de Rothesay. A fost căsătorit cu Lady Diana Spencer, de care a divorțat în 1996, după ce a fost acuzat de adulter. Un an mai târziu, fosta lui soție a murit într-un accident tragic. În anul 2005, el și femeia cu care ar fi înșelat-o pe „Lady Di”, Camilla Parker Bowles, s-au căsătorit.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (30) jpg
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net