Când va fi încoronat Charles al III-lea? Data aleasă are o semnificație aparte

Charles al III-lea va fi încoronat oficial anul viitor, pe data de 3 iunie, conform publicațiilor britanice. Data este una care are o semnificație aparte, iar la ceremonie vor participa aproximativ 2.000 de persoane. 

Charles va fi încoronat oficial pe 3 iunie
Charles va fi încoronat oficial pe 3 iunie

Charles a devenit, în mod automat, rege imediat după decesul mamei sale, Elisabeta a II-a, potrivit tradiției, însă ceremonia oficială de încoronare va avea loc abia anul viitor, în luna iunie, pe 3. Atunci se împlinesc fix 70 de ani de la încoronarea suveranei defuncte Elizabeth a II-a.

Încoronarea va avea loc la celebra catedrală Westminster și va fi una mai modestă decât cea a suveranei Elisabeta a II-a, conform experților. Potrivit estimărilor acestora, în jur de 2.000 e persoane vor participa la eveniment, acesta fiind și numărul permis de către echipa care se ocupă de securitarea regelui Charles al III-lea. 

Citește și: Direct de la Buckingham! Prima fotografie oficială cu noii monarhi 

După moartea mamei sale, Charles a devenit Regele Charles al III-lea, iar soția sa, Camilla, a primit titlul de regină consoartă. Prințul William a primit, la rândul său, titlul de prinț de Wales și duce de Cornwall. După ce și-a adăugat aceste titluri în palmares, William a devenit mai bogat cu un miliard de lire sterline și a primit o mare răspundere întrucât Cornwall este una dintre cele mai bogate și influente regiuni ale Marii Britanii. 

Palatul Buckingham a publicat prima fotografie oficială a noului monarh 

Palatul Buckingham a făcut publică și prima fotografie oficială a noului suveran, realizată în ajunul funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a. Charles al III-lea apare alături de Kate și Wiiliam, deveniți duci de Cornwall. Așa cum era de așteptat, din imagine lipsesc Harry și Meghan, căzuți în dizgrație după ce au decis să părăsească Casa Regală a Marii Britanii în anul 2020 și să se mute în Statele Unite ale Americii. 

Fotografia a fost realizată în ajunul funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a
Fotografia a fost realizată în ajunul funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a

Vezi și: Mormântul Elisabetei a II-a poate fi vizitat. Prețul biletului i-a revoltat pe britanici 

Ducii de Sussex au revenit la activitățile de zi cu zi, iar Meghan a reluat munca la podcastul pe care îl prezintă și care poate fi ascultat pe platforma Spotify. Deși primul episod al podcastului nu a fost apreciat de către publicațiile din Marea Britanie, iată că Meghan nu a renunțat și a continuat să lanseze un altul. 

Sursă foto: Gettyimages

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!           

andreea mantea
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
horoscop jpg
loredana groza si sotul 7 webp
cub Daniel Onoriu png
infidelitate jpeg
cub mihai traistariu png
image
image
image
image
image
image
Schengen FOTO Shutterstock
vouchere pentru energie electrica jpg
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg
cub niculae bădălău png