Carlo Acutis, "influencerul lui Dumnezeu", devine primul sfânt milenial. Ce minuni a înfăptuit acesta

Carlo Acutis va fi primul sfânt din generația millenials care va fi canonizat. Papa Francisc și cardinalii au permis sanctificarea acestuia. Tânărul a murit de leucemie, în 2006, la vârsta de 15 ani. El a fost cunoscut drept "influencerul lui Dumnezeu" datorită celor două minuni înfăptuite de el.  

Carlo Acutis Foto: Shutterstock
Carlo Acutis Foto: Shutterstock

Ce minuni a făcut "Influencerul lui Dumnezeu”

Carlo Acutis, care a murit de leucemie în 2006, la vârsta de 15 ani, era renumit pentru că și-a folosit abilitățile în domeniul IT pentru a răspândi informații despre credința catolică. El și-a câștigat porecla de „influencerul lui Dumnezeu”. Decizia privind canonizarea durează în mod normal zeci de ani, dar în cazul său a durat foarte puțin. Experții consideră că povestea sa de viață este utilă pentru Biserica Catolică, deoarece instituția încearcă să se conecteze cu generația tânără apărută în era digitală.

Procesul de canonizare presupune recunoașterea de către biserică a înfăpturii de către candidat a două minuni. Cele două miracole atribuite lui Acutis au legătură cu vindecarea unui copil brazilian și a unei fete din Costa Rica.

Cine era Carlo Acutis 

Biserica nu a anunțat când va avea loc ceremonia de canonizare, potrivit CNN. Se pare că aceasta va fi organizată anul viitor, în Piața Sf. Petru din Vatican. Acutis s-a născut în Londra, în 1991. În timpul scurtei sale vieți, el a creat un site web care prezenta rapoarte despre miracolele care au avut loc în diferite părți ale lumii. În afară de computer, Acutis a fost pasionat de saxofon, de fotbal și de animale.

De la vârsta de nouă ani, tânărul a petrecut timp ajutând persoanele fără adăpost din Milano și oferind banii de buzunar celor care dormeau pe stradă. Printre altele, tânărul nu a avut dorit să aibă mai multe perechi de pantofi pentru a economisi bani și pentru a-i ajuta astfel pe cei săraci.

Minunea făcută de Carlo Acutis

Minunea a implicat vindecarea unei femei costa-ricane în vârstă de 21 de ani pe nume Valeria Valverde, care era aproape de moarte după un grav accident de bicicletă în Florența în 2022. După ce mama ei s-a rugat la mormântul lui Acutis din Assisi, Valeria a început să se recupereze și a fost externată din spital în termen de 10 zile, contrar predicțiilor medicale. Acutis a fost beatificat în 2020 după recunoașterea primei sale minuni, implicând vindecarea unui băiat brazilian cu o anomalie pancreatică. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
calarasi studenti la urbanism in vizita la Calarasi FOTO Faceb/PMC
image
image
image
image
image
image
busculanda india profimedia jpg
scoala jpg
incendiu grecia profimedia jpg
incendiu grecia profimedia jpg
masina ozn politie missouri jpg
trafic freepik jpg
1 uragan jpg jpeg
evaluare nationala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net