Cât a costat, de fapt, înmormântarea reginei Elisabeta a II-a! Guvernul britanic a plătit o sumă uriașă

Înmormântarea reginei Elisabeta a II-a a costat guvernul britanic 200 de milioane de dolari. A fost anunțul făcut de Trezoreria Marii Britanii.

Înmormântarea reginei Elisabeta a avut loc pe 19 septembrie 2022 Foto: Facebook
Înmormântarea reginei Elisabeta a avut loc pe 19 septembrie 2022 Foto: Facebook

Costuri înmormântare Regina Elisabeta a II-a 

 Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, care a avut loc anul trecut, a costat guvernul Marii Britanii aproximativ 162 de milioane de lire sterline (aproximativ 200 de milioane de dolari), scrie apnews.com. 

Cele mai mari costuri au fost înregistrate de Ministerul de Interne, care a cheltuit 74 de milioane de lire sterline pentru acest eveniment, scrie okmagazine.ro. Departamentul pentru Cultură, Media și Sport a cheltuit 57 de milioane de lire sterline.

Regina a murit la 96 de ani

Înmormântarea de stat a avut loc pe 19 septembrie. Regina a murit la vârsta de 96 de ani, pe 8 septembrie, după 70 de ani pe tron.

Pe 19 septembrie, lideri mondiali și membri ai familiei regale au fost prezenți la Londra pentru a-și prezenta omagiile în cadrul ceremoniei de comemorare. Milioane de oameni din întreaga lume au urmărit funeraliile, iar mii de oameni s-au aliniat pe străzi pentru a-și prezenta omagiile.

Într-o declarație, secretarul-șef al Trezoreriei Marii Britanii, John Glen, a descris moartea ei și perioada de doliu național ca fiind un „moment de mare importanță națională”. El a adăugat: „În această perioadă, multe sute de mii de oameni au venit personal pentru a-și prezenta omagiile, la ceremonia din Edinburgh, din Westminster, precum și la Londra și Windsor pentru funeraliile de stat din 19 septembrie."

Ce anunța Guvernul 

Prioritățile guvernului au fost ca aceste evenimente să se desfășoare fără probleme, asigurând în același timp în permanență siguranța și securitatea publicului.

„Pe măsură ce departamentele își finalizează calculele înainte de publicarea lor în lunile următoare, guvernul este acum în măsură să publice o estimare a costurilor asociate cu organizarea acestor evenimente de către principalele departamente guvernamentale și administrațiile descentralizate implicate”.

Unde a fost îngropată regina Elisabeta

Elisabeta și soțul ei, Prințul Philip, au fost îngropați la Capela Sf. Gheorghe din Castelul Windsor.

Când a murit Philip, în 2021, la înmormântare au fost aplicate reguli stricte, deoarece era pandemie. 

Ultima înmormântare regală înainte de aceasta a fost pentru mama lui Elizabeth, cunoscută drept Regina Mamă, în 2002. Costurile de înmormântare au fost estimate la aproximativ 5,4 milioane de lire sterline.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net