Catastrofă în Libia. Peste 10.000 de oameni sunt dispăruți după ce o furtună puternică a distrus baraje și a dărâmat blocuri

Cel puțin 10.000 de persoane sunt date dispărute marți în Libia în urma inundațiilor cauzate de o furtună uriașă care a provocat ruperea unor baraje și a măturat clădiri, blocuri și case. Orașul Derna arată ca după un tsunami, au declarat autoritățile. Aici situația este dramatică. Imaginile de la fața locului sunt înfricoșătoare.

image

Patru baraje, zeci de poduri, blocuri și case făcute una cu pământul

Peste 1.000 de cadavre au fost deja recuperate doar în Derna, iar oficialii se așteptau ca numărul morților să fie mult mai mare. Ciclonul Daniel care a făcut ravagii și în Grecia și Turcia a traversat Marea Mediterană și a distrus regiuni din Libia o țară aflată deja „în genunchi” după mai bine de un deceniu de conflict.

O mare parte din orașul Derna, care găzduiește aproximativ 125.000 de oameni, este sub apă după ce două baraje și patru poduri s-au prăbușit.

Am fost șocat de ceea ce am văzut, este ca un tsunami”, a declarat Hisham Chkiouat, de la guvernul din est.

La ora transmiterii acestei știri, din orașul Derna au fost deja recuperate 1.500 de cadavre, iar numărul celor dispăruți, ca urmare a Ciclonului Daniel, crește de la o oră la alta.

"M-am întors de la Derna. Este un dezastru de proporții. Cadavre zac peste tot - în mare, în văi, sub clădiri", a spus Hichem Abu Chkiouat, ministrul aviației civile și membru al comitetului de urgență din administrația care controlează estul, potrivit Reuters.

„Nu exagerez când spun că 25% din oraș a dispărut. Multe, multe clădiri s-au prăbușit".

„Numărul victimelor ar putea să fie uriaș”

Mai multe imagini care au apărut pe rețelele sociale arată un un torent uriaș care străbate centrul orașului Derna după ce barajele au explodat și mai multe clădiri prăbușite.

Un alt videoclip distribuit pe Facebook, pe care Reuters nu l-a putut verifica independent, părea să arate zeci de cadavre acoperite cu pături pe trotuare.

Tamer Ramadan, șeful Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) din Libia, a declarat reporterilor că numărul morților va fi probabil „uriaș”

„Nu avem nimic care să salveze oamenii... fără mașini... cerem ajutor urgent”, a spus Khalifah Touil, un cadru medical pe ambulanță.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Masa de Paște (foto: Shutterstock)
mall shutterstock jpg
autospeciala politie jpg
steag spania jpg
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net