Cazul Danka, alertă în patru țări. Două românce, bănuite că au răpit-o pe fetița de doi ani din Serbia

Noi detalii apar în cazul copilei de doar doi ani, dată dispărută în Serbia. Danka este de negăsit de 8 zile, iar autoritățile din trei țări sunt în alertă. Danka Ilic a dispărut pe data de 27 martie 2024 în localitatea Banjsko Polje, din Serbia, în apropiere de granița cu România. Poliţişti din mai multe ţări o caută de aproape o săptămână. Un martor a anunţat că a văzut-o la Viena, împreună cu două femei care vorbeau româneşte, în timp ce ancheta se concetra pe România și Bulgaria unde anchetatorii o căutau pe fetiță.

Cea mai amplă anchetă din Balcani

image

Oamenii legii au depistat dovezi importante surprinse pe camerele de supraveghere de la granița sârbo-română. Polițiștii au luat în calcul faptul că două românce ar fi răpit-o pe minoră și ar fi dus-o în Viena, acolo unde ar fi fost zărită de un bărbat, recent.

Danka Ilic a dispărut pe data de 27 martie 2024 în localitatea Banjsko Polje, din Serbia, în apropiere de granița cu România. Ancheta polițiștilor sârbi a devenit rapid internațională, căci ultimul loc unde a fost văzută minora se află la circa două ore și jumătate de Drobeta Turnu Severin, dar și de Vidin (Bulgaria). Așa că, autoritățile sârbe au luat în calcul faptul că micuța s-ar putea afla în România ori în Bulgaria.

Un martor a anunţat că a văzut-o la Viena, împreună cu două femei care vorbeau româneşte.

Aceste imagini duc ancheta într-o nouă direcţie. Le-a filmat la Viena un sârb după ce a auzit un copil care plângea". A recunoscut-o pe Danka, fetiţa pe care o vedea la ştiri de aproape o săptămână şi a anunţat poliţia. "El spune că femeile vorbesc româneşte. Şi nu stau aproape de fată. Stau în apropiere, dar nu fac altceva. Fata seamănă, dar familia nu este sigură că este Danka", spune Bojana Bogosav, jurnalist Blic, potrivit Observator.

Mama copilei ar fi căutat pe Google anumite informații

În urma cercetărilor făcute de autoritățile din Serbia s-a aflat că mama copilei a căutat pe Google, înainte ca Danka să dispară, informații legate despre pedepsele unor infracțiuni, dar și despre cât de mare este distanța din localitatea respectivă și până-n România. Femeia a șters apoi aceste date, însă ele ar fi fost descoperite de anchetatori.

Sute de poliţişti şi peste 2.000 de voluntari au participat în primele zile la căutări pe o rază de 10 kilometri în jurul casei în care locuia fetiţa.

Copila a dispărut din casa ei, aflată în Bor, o localitate la 70 de kilometri de graniţa cu România. Dispariţia a fost intens mediatizată pe reţelele sociale nu doar în Serbia, ci şi în ţările vecine.

Trei bărbați au fost reținuți de poliție după ce au postat pe TikTok un filmuleț în care spuneau că fetița este la ei și cer o răscumpărare de 25.000 de euro. S-a dovedit o glumă proastă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net