Cine sunt marii bogătași din istoria omenirii. Averea lui Stalin: 7,5 trilioane de dolari și nu era cel mai bogat

Despre Jeff Bezos, Elon Musk, Bill Gates sau Mark Zuckerberg se știe că sunt cei mai bogați oameni ai planetei. Averile lor valorează multe miliarde de dolari, sume astronomice pentru oamenii de rând, dar mici pe lângă averilor unor personaje din istoria omenirii. Printre cei care se află în primele 10 locuri ai celor mai bogațo oameni din istorie este și dictatorul rus Iosif Stalin. Averea lui era estimată la 7,3 triloane de dolari.

Bogătașii din prezent vs marii bogați din trecut

image

În prezent, omul de afaceri francez Bernard Arnault împreună cu familia sa domină topul celor mao bogați oameni din lume, cu o avere estimată la 225,5 miliarde de dolari, așa cum arată clasamentul în timp real al Forbes. Un alt mare bogătaș al zilelor noastre este Arnault, președintele consiliului de administrație al conglomeratului francez LVMH, ce deține mărcile de lux Moët, Hennessy, Louis Vuitton împreună cu Christian Dior SA.

Următorii pe listă sunt mult mai cunoscuții Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cu 198,9 miliarde de dolari și Elon Musk, șeful Tesla, Space X și X (fostul Twitter), cu 195 de miliarde de dolari.

Averile acestota pălesc în fața averilor unor oameni de afaceri americani ale unor împărați sau conducătorii unor state din trecut.

Top 10 al celor mai bogați oameni din istorie

Astfel pe poziția a zecea îl găsim pe magnatul american, John D. Rockefeller (1839 - 1937), care a avut o avere estimată la 340 de miliarde de dolari, calculată la valoarea de acum a monedei americane, conform scmp.com.

Locul 9 este ocupat de un alt legendar afacerist din SUA, Andrew Carnegie (1835 - 1919), a cărui avere ar fi astăzi de 372 de miliarde de dolari.

Dup cei doi, intrăm deja pe teritoriul unor averi halucinante, greu de procesat.

Pe locul 8 al celor mai bogați oameni din istorie o găsim pe împărăteasa Ecaterina cea Mare a Rusiei (1729 - 1796) cu o avere estimată azi la 1,5 trilioane de dolari.

Ea este urmată de Octavian Augustus (63 î.Hr - 14 d.Hr.), primul împărat roman, a cărui bogăție s-ar fi ridicat, în banii de acum, la 4,6 trilioane de dolari.

Dictatorul Iosif Stalin care a condus Uniunea Sovietică între anii 1941-1953 a avut o avere estimată la 7,5 trilioane de dolari.

Dar cei mai bogați dintre cei mai bogați abia acum urmează.

Personajul care se află pe locul 5 în acest top a avut o avere dublă față de cea a lui Stalin.

Este vorba de împărăteasa Wu (624 - 705), prima și singura femeie împărat a Chinei, o femeie despre care se spune că a fost deosebit de inteligentă, foarte pricepută la politică, dar și foarte crudă venea vorba de eliminarea adversarilor.

Averea ei a fost estimată la 16 trilioane de dolari. Unii o consideră cea mai bogată femeie din toate timpurile.

Urmează în top împăratul Akbar I (1542 - 1605), Abu'l-Fath Jalal-ud-din Muhammad Akbar, cunoscut sub numele popular de Akbar cel Mare. El a fost cel de-al treilea împărat care a condus imperiul Mogul.

Acesta a controlat, la apogeul puterii sale, aproape întreg subcontinentul indian și regiuni întinse ale Afganistanului.

Averea lui a fost estimată la 21 de trilioane de dolari.

Zhao Xu a fost cel de-al șaselea împărat al dinastiei Song din China și a condus un imperiu cu o putere economică imensă, care valora între 25 și 30% din PIB-ul mondial la acea vreme.

Istoricii susțin că regatul era cu ani-lumină înaintea guvernelor europene în ceea ce privește colectarea eficientă a taxelor, iar inovațiile tehnologice și forma centralizată de guvernare au contribuit, de asemenea, la bogăția acestuia și, imlicit, a împăratului.

Averea lui estimată ajungea la inimaginabila sumă de 30 de trilioane de dolari.

Ginghis Khan, cel mai mare cuceritor din toate timpurile, avea o avere estimată la 120 de trilioane de dolari.

El a cucerit o mare parte din Asia, punând temeliile Imperiului Mongol, considerat cel mai întins imperiu terestru din istorie.

Se crede că Genghis Khan a fost atât de puternic, iar imperiul său mongol a fost atât de extins, încât ADN-ul său poate fi găsit, în prezent, la aproximativ 16 milioane de oameni, potrivit unui raport științific din 2003.

Personajul care se află pe primul loc în topul celor mai bogați din istoria omenirii avea o avere atât de mare încât a rămas în istorie ca „incalculabilă”.

Împăratul Mansa Musa, despre care mulți nici nu au auzit a trăit între 1280 - 1337.

Mansa Musa a fost conducătorul imperiului Mali, care era extrem de bogat în pământ, sare și aur.

Istoricii estimează că Imperiul Mali a fost la un moment dat cel mai mare producător de aur din lume, ceea ce înseamnă că suveranul său era în posesia unei „bogății de neînțeles”.

Conducătorul african a fost faimos pentru că a făcut cel mai extravagant pelerinaj la Mecca din toate timpurile, BBC relatând că, în 1324, regele a părăsit Mali cu aproximativ 60.000 de oameni, de la oficiali regali până la cămătari și sclavi.

A parcurs astfel, mutând un întreg oraș după el, un drum de circa 6.500 de kilometri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Garner Affleck jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Bucovina  sursa foto   Shutterstock jpg
Marea Neagră FOTO Shutterstock
Kate Middleton Foto Instagram jpg
zodia care va primi o mostenire jpg
avion companie HiSky jpg
Sofia jpg
iulius caesar jpg
pasageri avion foto pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net