Ce va ascunde în vârf cea mai înaltă clădire din lume după Burj Khalifa. „Este o realizare monumentală”

Ultima actualizare:

Orizontul Dubaiului găzduieşte deja cel mai înalt zgârie-nori din lume. Acum, este setat să-l întâmpine şi pe al doilea cel mai înalt din lume – Burj Azizi. Această clădire va găzdui, printre altele, cel mai înalt club din lume, la etajul 126.

Clubul va fi unul exclusivist. FOTO: Azizi Developments
Clubul va fi unul exclusivist. FOTO: Azizi Developments

Construcţia la Burj Azizi a început în luna ianuarie a acestui an, dar înălţimea sa exactă nu a fost dezvăluită la momentul respectiv, deoarece dezvoltatorul său aştepta aprobarea autorităţilor din Dubai. Acum, firma imobiliară Azizi Developments a anunţat că Burj Azizi se va înălţa deasupra reperelor învecinate - toate, cu excepţia unuia, adică Burj Khalifa, care are o înălţime de 828 m. Burj Azizi va avea o înălţime uimitoare de 725 de metri.

„De la început, am avut planuri pentru două proiecte – unul pentru înălţimea aprobată iniţial de 526 de metri, iar celălalt pentru cea mai înaltă, aprobată acum, de 725 de metri”, a declarat Mirwais Azizi, fondatorul şi preşedintele Azizi Developments, pentru CNN. Clădirea cu 131 de etaje va cuprinde apartamente, un hotel de lux „de şapte stele” cu suite şi un centru comercial vertical” cu şapte etaje.

Se va deschide în 2028

Se anticipează că turnul va stabili mai multe recorduri, inclusiv cel mai înalt lobby al unui hotel, cel mai înalt club de noapte din lume şi cea mai înaltă punte de observare din lume, potrivit Azizi Developments. Dezvoltatorul a mai spus că va atinge recordul pentru cel mai înalt restaurant din Dubai şi cea mai înaltă cameră de hotel din oraş, la etajul 118 al turnului. Clădirea va fi gata în 2028.

Construcţia clădirii  Burj Azizi a început  anul acesta
Construcţia clădirii Burj Azizi a început anul acesta

Într-un comunicat de presă, Azizi a spus că investiţia în proiect a depăşit 1,6 miliarde de dolari.

„Viziunea mea pentru Burj Azizi este de a crea o moştenire de durată, un tribut adus Dubaiului ca destinaţie importantă atât pentru rezidenţi, cât şi pentru străini şi o realizare monumentală în inginerie”, a spus Azizi în comunicat.

Dubai are în prezent mai multe turnuri care măsoară peste 300 de metri decât orice alt oraş din lume, potrivit Consiliului pentru clădiri înalte şi habitat urban. Oraşul nu este străin recordurilor. Se mândreşte cu cea mai înaltă piscină infinită din lume şi cu cea mai mare grădină de flori naturale din lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net