Orașul în care toată lumea s-a mutat într-un singur bloc! Motivul deciziei bizare: „Nu ne deranjează!” VIDEO

Pare greu de imaginat, dar în acest oraș toți oamenii locuiesc în același bloc! Este vorba despre Whittier, cel mai important oraş din Alaska. Blocul cu 14 etaje atrage atenția iubitorilor de aventură și se pare că printre aceștia se numără și români. Doi dintre cei mai cunoscuți vloggeri din România au vizitat unicul oraș din lume unde toți localnicii stau în aceeași clădire. Ce părere au avut?

Whittier, locul unde toți oamenii locuiesc într-un singur bloc / Foto: Shutterstock
Whittier, locul unde toți oamenii locuiesc într-un singur bloc / Foto: Shutterstock

Orașul în care toți locuitorii stau într-un singur bloc

Doi dintre cei mai cunoscuți vloggeri români, cuplul cunoscut pe YouTube drept „Haihui în doi”, care colindă lumea de câțiva ani, au vizitat unicul oraş din lume unde toți oamenii locuiesc într-un singur bloc, în Turnul Begich, care este dotat cu toate utilitățile.

„Bun venit în Whittier, supranumit «cel mai ciudat oraș al Americii», și asta pentru că cei 272 de locuitori trăiesc în blocul din spatele meu (...)”, au spus încântați cunoscuții vloggeri din România, cuplul „Haihui în doi”, într-un videoclip publicat pe YouTube.

„Suntem cu toții o familie aici.

Toți oamenii din orașul Whittier locuiesc în interiorul unui singur bloc de 14 etaje. Turnul Begich, este dotat cu toate utilitățile, toți locatarii au la dispoziție tot ce au nevoie pentru a avea o viață normală: un magazin, un oficiu poștal, o piață, o clinică, o secție de poliție, dar și o biserică. Whittier se află la aproximativ 100 de kilometri de Anchorage, cel mai mare oraș din Alaska, și este înconjurat de ghețari și munți înzăpeziți. Și cum toți cei 272 de locuitori trăiesc într-o singură clădire, a fost supranumit „cel mai ciudat oraș din Alaska”.

„Suntem cu toții o familie aici. Nu ne deranjează. De fapt, nu ne deranjează chiar deloc”, spun bucuroși cei 272 de locuitori, relatează publicația CNN.

Erika Thompson, o profesoară care locuiește în Begich Towers, spune că viața este destul de normală în Whittier. „Pentru mine este doar acasă. În cea mai mare parte, cunoști pe toată lumea. Este o comunitate sub un singur acoperiș. Avem tot ce ne trebuie”, susține Erika.

„Ceea ce nu realizează oamenii este că ...” 

Clădirea este conectată la o şcoală printr-un tunel subteran, săpat în munte. Prin acelaşi tunel se face şi accesul către oraş. Blocul, cu 150 de apartamente, a fost denumit iniţial  Turnul Hodge Towers, apoi redenumit Turnul Begich.

Cred că ceea ce nu realizează oamenii este că este ca o clădire de apartamente și că este la fel ca un apartament într-un oraș mare. Așa că, pentru mine, nu este atât de ciudat. Acolo am crescut - am crescut într-un oraș mare în care toată lumea locuia într-o clădire de apartamente... dar nu în tot orașul", a mai spus Erika.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net