Orașul din România care vrea să interzică accesul mașinilor în centrul istoric. Când se va aplica interdicția

Ultima actualizare:

Primăria Brașov a lansat o inițiativă curajoasă pentru a reda centrului istoric al orașului său strălucirea de altădată, propunând interzicerea accesului mașinilor în această zonă în timpul sfârșitului de săptămână. Măsura vine în contextul în care peste 26.000 de mașini au intrat în centrul istoric al Brașovului, doar între 1 și 3 decembrie, reprezentând o creștere semnificativă a traficului în această zonă pitorească.

Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock

Interdicția îi va viza și pe turiști și pe localnici

Conform declarațiilor autorităților locale, interdicția de acces cu mașina ar viza atât turiștii cât și localnicii care nu locuiesc în zona centrală a municipiului. Studii de trafic efectuate la orele de vârf din weekend arată că mulți șoferi se deplasează în această zonă fără un motiv aparent, contribuind la aglomerarea străzilor și perturbarea vieții cotidiene a locuitorilor.

George Zaharia, director societate: „Foarte multe mașini, în realitate, doar se învârt în zona aceasta, doar se mișcă în zona centrală și nu se duc să staționeze pe o perioadă îndelungată".

Mașinile nu vor mai putea fi parcate în weekend în centrul istoric din Brașov

Soluția propusă de primărie este una simplă, dar radicală: interzicerea accesului mașinilor în centrul istoric al Brașovului în weekend, începând de vineri după amiază și până duminică după amiază. Dacă propunerea va fi adoptată în forma actuală, vor avea acces în centrul istoric doar echipajele de urgență, transportul în comun și riveranii.

Claudiu Loghin, reporter Observator: „Interdicția s-ar putea aplica de vineri după amiază, până duminică după amiază. Dacă propunerea va fi adoptată în forma actuală, vor avea acces în centrul istoric al Brașovului doar echipajele de urgență, transportul în comun și riveranii".

Ce a spus primarul acestui oraș

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a declarat că a început deja dialogul cu centrele comerciale pentru a găsi soluții privind parcarea turiștilor. Propune crearea unui produs comun care să acopere parcarea pentru o zi și să includă și transportul, contra unei taxe.

Allen Coliban, primar Brașov: „Am inițiat deja un dialog cu centrele comerciale, pentru a defini un produs comun, un produs care să acopere parcarea pe o zi și să aibă și transport inclus, în acest tarif".

În plus, pentru a facilita nevoile turiștilor, autoritățile construiesc în nordul orașului o parcare cu 700 de locuri, o investiție de peste 85 de milioane de lei, fără TVA. Aceasta ar urma să ofere o alternativă convenabilă pentru turiștii care doresc să exploreze centrul istoric al Brașovului.

Opiniile locuitorilor și ale turiștilor cu privire la propunerea municipalității sunt împărțite. Unii susțin cu tărie ideea interzicerii mașinilor în centrul orașului în weekend, în timp ce alții consideră că ar trebui să existe o abordare mai flexibilă. Decizia finală cu privire la această măsură va fi luată cel mai devreme la sfârșitul lunii ianuarie a anului viitor, când proiectul va fi transpus într-un proiect de Hotărâre de Consiliul Local.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net