Orașul neașteptat din România care a fost inclus în top 10 destinații de Crăciun din Europa: „O comoară ascunsă”

Ultima actualizare:

Spiritul Crăciunului a cuprins orașele din Europa, care se pregătesc deja de sărbătoare! Oriunde ne-am afla pe continent, vom fi întâmpinați de cele mai frumoase decorațiuni, cât și nenumărate atracții, însă, câteva târguri de Crăciun au reușit să se evidențieze drept cele mai frumoase, în acest an! Iar un oraș neașteptat din țara noastră a fost inclus în top 10!   

Craiova, în topul destinațiilor de Crăciun / captură: YouTube
Craiova, în topul destinațiilor de Crăciun / captură: YouTube

Probabil că mulți dintre noi se gândesc automat că Târgul de Crăciun din Capitală este destinația menționată în topul făcut de către cei de la usatoday.com. Ei bine, nu Bucureștiul este pe primul loc în țara noastră, de Crăciun! În schimb, Craiova a impresionat turiștii din întreaga lume, iar târgul de Crăciun organizat în acest oraș a reușit să intre în top 10 destinații de Crăciun!

Craiova a intrat în top 10 târguri de Crăciun din Europa

Chiar dacă târgul din Capitală este cel mai cunoscut de către publicul larg, odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, Craiova se transformă într-o adevărată comoară ascunsă a țării noastre! Cele patru piețe publice din oraș au fost decorate, așa că dacă vă găsiți în piața Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana, ori William Shakespeare, veți fi întâmpinați de o atmosferă superbă de Crăciun, au scris cei de la usatoday.com.

Ba chiar mai mult decât atât, în piața Mihai Viteazul, decorațiunile se axează în jurul temei basmului Crăiasa Zăpezii, așa că în acet loc va fi o adevărată explozie de culori alb și turcoaz. De asemenea, vă puteți bucura și de un patinoar și un castel superb! Iar dacă vreți să schimbați tema în seara următoare, în piața Frații Buzești domină decorațiunile în culorile calde ale lui Moș Crăciun! Iar distracția continuă și în interioarele restaurantelor și a hotelurilor din zonă, care au montat deja nenumărate lumini și ornamente pentru sărbători, au mai transmis jurnaliștii americani.

Ce orașe a devansat târgul de Crăciun de la Craiova

Așadar, americanii au așezat târgul de Crăciun de la Craiova pe locul 4 din 10, înaintea sa fiind clasate:

  • Copenhaga (Danemarca)
  • Budapesta (Ungaria)
  • Bratislava (Slovacia)

În clasamentul celor dela USA Today Travel, următoarele târguri de Crăciun enumerate după Craiova sunt:

  • Dresden din Germania 
  • Praga, capitala Cehiei
  • Salzbourg și Viena din Austria
  • Strasbourg din Franța
  • Vilnius din Lituania
  •  Zagreb, Croația

Cea mai mare roată panoramică din România se află la Craiova

Dacă sunteți tentat să vizitați Târgul de Crăciun de la Craiova, trebuie să știți că acesta deja și-a deschi porțile de pe 17 noiembrie, de la ora 18:30! Din fericire, nu trebuie să vă grăbiți, deoarece târgul va rămâne deschis până pe data de 2 ianuarie! Iar atunci când ajungeți la Craiova, una dintre atracțiile principale care vă va întâmpina este roata panoramică adusă pentru târg!

Se pare că această roată este cea mai mare din țara noastră și ajunge până la o înălțime de 40 de metri, oferind o vedere superbă asupra orașului! Roata panoramică are și o capacitate destul de mare, de 140 de persoane, așa că toată lumea se va putea bucura de aceasta! Ea a fost adusă în Craiova din Olanda, iar după ce a fost montată, s-au montat undeva în jur de 200.000 de leduri, pentru ca atmosfera să fie și mai festivă!

Desigur, cei care ajung aici se pot bucura și de preparate tradiționale de la 70 de comercianți locali din România! Aceștia vor vinde jumări, brânzeturi, vin fiert, cozonaci, gogoși, dar și alte produse delicioase, cum ar fi burgeri, churro și turtă dulce!

Alături de Craiova, în topul celor de la USA Today se mai află și alte destinații faimoase din Europa! De exemplu, târgurile de Crăciun din Bratislava (Slovacia), Budapesta (Ungaria), Praga (Cehia), dar și cele din Viena și Salzburg (Austria), au fost menționate alături de Craiova. Desigur, târgul de Crăciun din Copenhaga (Danemarca), nu avea cum să lipsească dintr-un asemenea top! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nemo a  câștigat Eurovision pentru Elveţia cu The Code  Foto X ESC Discord jpg
image
image
image
image
image
image
foto jpg
Nemo Eurovision 2024 jpg
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net