A început distracţia! Trei târguri mari sunt pregătite pentru bucureşteni. Copiii au unul special pentru ei la Opera Comică
Cel mai mare Târg de Crăciun va fi cel din Piaţa Constituţiei din Capitală. Pregătirile sunt în toi şi bradul uriaş de 30 de metri înălţime a fost montat deja pentru a fi aprins pe 30 noiembrie. Până atunci însă, micuţii se bucură deja de deschiderea Târgului de Crăciun de la Opera Comică pentru Copii.
Trei târguri mari sunt pregătite pentru bucureşteni. Târgul din Piaţa Constituţiei urmează să se deschidă pe 30 noiembrie, cu o zi înainte se va inaugura cel din Parcul Drumul Taberei, iar a doua zi, de Ziua României, îşi deschide porţile şi cel din Parcul IOR. Dar de o săptămână, un alt târg, mai mic, dar foarte îndrăgit de copii, îi întâmpină pe prichindei în curtea Operei Comice pentru Copii, din Calea Giuleşti. Vizitatorii au la dispoziţie patinoar, derdeluş, carusel, trenuleţul şi bineînţeles căsuţa lui Moş Crăciun.
Aici Moşul îi aşteaptă pe copii cu cărţi, dulciuri şi sfaturi bune, iar spiriduşii îi îndrumă prin lumea fermecată a poveştilor de Crăciun. Una dintre activităţile unicat în Bucureşti este Zborul cu Sania, pentru cei mai curajoşi vizitatori, care vor să se simtă la înălţime şi la propriu, nu doar la figurat. Altă noutate din acest an este faptul că parcul de aventură este deschis, pentru prima dată în sezonul rece.
Traseul Spiriduşilor îi provoacă pe cei mici să descopere secretele iernii, iar Tiroliana Renilor provoacă adrenalină într-un mod adorabil. În Hornul Moşului, un perete de escaladă, sunt aşteptaţi copiii dornici de provocări la înălţime.
Ce mai poţi face la Târgul de la Opera Comică? La Atelierele Spiriduşilor copiii îşi exersează creativitatea prin realizarea de globuri, decoraţiuni de iarnă, coroniţe şi jucării din fetru, iar la Magazinul OCC şi la Librăria lui Moş Crăciun, părinţii găsesc inspiraţia pentru cadourile de sub brad. Totodată, Atelierele Bubu continuă şi pe durata Târgului „Poveste de Crăciun”, fiind adresate celor mai mici spectatori, cu vârste de până la 3 ani.
În premieră, în această ediţie, Fabrica de Turtă Dulce şi Fabrica de Coroniţe sunt locurile în care cei mici au ocazia să-şi încerce talentele culinare şi estetice. La Căsuţa din Copac este amenajată zona de servit masa în familie, iar pe Scena Colindătorilor cântă corurile de copii.
Click! spune
Târgul va fi deschis până pe data de 30 decembrie 2023, după următorul program: orele 16.00-21.00: vinerea şi în perioada 18-21 decembrie, orele 10.00-21.00: sâmbăta, duminica şi în zilele de 30 noiembrie, 1, 26, 27, 28, 29 decembrie, închis: pe 24 şi 25 decembrie. Accesul publicului în Târgul „Poveste de Crăciun” este liber. Pentru participarea la activităţi este necesară achiziţionarea de tichete. Costul unui tichet este de 3 lei.
La Cluj, luminiţele s-au aprins vineri
După Craiova şi Sibiu, a venit rândul Clujului să se umple de luminiţe şi veselie! Târgul de Crăciun „Planeta Crăciun” a început vineri, 24 noiembrie.
Ceremonia oficială de deschidere a fost urmată de aprinderea luminiţelor de Crăciun.
Zilnic vor avea loc concerte susţinute de artişti renumiţi precum Carla’s Dreams, EMAA, trupa de coveruri Speak Floyd, Prinţesa Karla & prietenii ei şi Corul de Copii al Operei Maghiare. Sunt organizate şi activităţi interactive pentru copii în faţa bradului de Crăciun şi în Căsuţa lui Moş Crăciun.
De asemenea, începând cu 1 decembrie, pe Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, clujenii şi vizitatorii oraşului vor putea explora un alt târg de Crăciun, unde va fi amenajat şi un patinoar.
Alina Sorescu a deschis prima seară a Târgului de la Timişoara
Şi anul acesta, Primăria Timişoara a mers pe noua tradiţie a inaugurării iluminatului festiv şi a târgului mai devreme de 1 Decembrie, astfel că duminică, 26 noiembrie, a fost ziua cea mare.
La lăsarea serii, de la ora 18.00, s-au aprins luminiţele, iar Târgul de Crăciun a fost deschis cu un concert susţinut de Alina Sorescu, alături de dansatorii clubului Magnum Team, informează opiniatimisoarei.ro.
În Piaţa Libertăţii a fost aşezat patinoarul, dar şi ornamente cu personaje de poveste şi un castel luminos, prin care va trece trenuleţul lui Moş Crăciun.
O noutate a acestei ediţii sunt cele două ateliere ale lui Moş Crăciun şi bradul amplasat sub cupola de lumini.
Acesta este aşteptat vineri, 22 decembrie, după spectacolul „Spărgătorul de Nuci”. Târgul se va închide tocmai pe 7 ianuarie.