Târgurile de Crăciun din București se deschid în această săptămână. Ce atracții promit organizatorii

Ultima actualizare:

Autoritățile din Capitală se întrec iar în târguri de Crăciun, care în acest an devin o bătălie politică. Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, independent, dar de facto în PSD, edilul sectorului 6, Ciprian Ciucu (PNL) și mai marele Capitalei independentul Nicușor Dan inaugurează joi și vineri, fiecare, târgul lui. 

Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei
Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei se deschide pe 29 noiembrie la ora 19.00. Foto: ps6.ro

„West Side Christmas Side”-sectorul 6 

Primul târg se deschide, cel din sectorul 6, unde edil este Ciprian Ciucu de la PNL. Denumită „West Side Chistmas Market” manifestarea își deschide porțile miercuri 29 noiembrie, la ora 19.00, în Parcul Drumul Taberei. Cel mai așteptat moment va fi aprinderea luminilor de Crăciun, focul de artificii și concertul Fuego.  

Timp de 28 de zile, până pe 27 decembrie, bucureștenii vor avea parte potrivit organizatorilor de numeroase suprize. Programul târgului: de luni până vineri între orele 12.30 și 22.30 și de sâmbătă până duminică între orele 11.00 – 22.30 

-Un patinoar mai mare decât cel de anul trecut, pentru iubitorii de distracție pe gheață; 

-Un carusel colorat și un trenuleț pentru copii; 

-O roată panoramică, înaltă de 38 de metri, de unde vizitatorii se pot bucura de o priveliște asupra Bucureștiului; 

-Peste 65 de căsuțe care ne vor încânta cu gustul autentic al mâncărurilor tradiționale de sărbători, cu vin fiert, ciocolată caldă, dar și cu decorațiuni și cadouri făcute cu dibăcie de artizani din toate colțurile țării; 

-„Căsuța lui Moș Crăciun”, este locul fermecat, inspirat din poveștile pentru copii, unde cei mici îi scriu scrisori Moșului, se joacă, ascultă povești citite de spiriduși și primesc cadouri. Căsuța va fi deschisă în fiecare zi a târgului, de luni până vineri între orele 16.00 și 21.00, iar în weekend de la 11.00 la 22.00. Pe 1 decembrie, „Căsuța lui Moș Crăciun” se va deschide cu o oră mai devreme, adică la 15:00. 

-„Atelierul Spiridușilor”, amplasat la intrarea în Parcul Drumul Taberei, unde toți copiii pot participa la ateliere de scris felicitări pentru Moșul, de desen, de confecționat globuri, ghirlande, decorațiuni. Cei mici vor primi surprize dulci, iar părinții și bunicii pot alege podoabe realizate cu dibăcie de seniorii, copiii și persoanele cu dizabilități aflate în centrele DGASPC Sector 6. Programul atelierelor este zilnic, între 11.00 - 14.30 și 15.00 - 18.00. Miercuri, 29 noiembrie, va fi un atelier de scris felicitări pentru Moș Nicolae, între 19.00 și 20.00. 

Târgul de Crăciun din Piața Constituției
Târgul de Crăciun din Piața Constituției este potrivit organizatorilor cel mai mare din România

„Târgul de Crăciun București”-Piața Constituției

În Piața Constituției se deschide joi, 30 noiembrie, de la ora 16:00, cea de-a 16-a ediție a Târgului de Crăciun București, care se dorește a fi cea mai mare manifestare de acest gen din România. Târgul este organizat de Primăria Capitalei și aici, la ora 18.00 va fi aprins iluminatul de Sărbători, adică ghirlandele speciale multicolore amplsate pe marile bulevarde ale orașului.  

După aprinderea luminilor va urma un concert al artistei Delia. Peste 130 de căsuțe ale meșteșugarilor, creatorilor urbani și producătorilor locali își așteaptă publicul cu o largă varietate de produse de sezon, dar și cu preparate culinare, pregătite în locație. Copiii se vor putea distra la roata panoramică, carusel și trenuleț, dar şi cu mascote și artiști animatori pe picioroange.  

În afară de concertele de pe scena târgului, zilnic vor anima atmosfera DJ Sets și reprezentanții Magic FM. Copiii se vor bucura de spectacolele de teatru, jucate pe scena evenimentului, care îi vor purta pe tărâmul magic al imaginației. Ol ată atracție va fi „Casa lui Moș Crăciun” care își deschide porțile, încă din prima zi a târgului.  

Până la sosirea Moșului, spiridușii îi așteaptă pe cei mici să realizeze împreună scrisori cu dorințele de Crăciun. Totodată, copiii pot participa la atelierele de creație, specifice atât sărbătorii naționale, cât și Crăciunului. Târgul este deschis zilnic între orele 10.00-22.00

În Hala Laminor se fac ultimele pregătiri pentru târgul de Crăciun
Hala Laminor, locul unde va fi deschis pe 30 noiembrie de la ora 18.30, târgul de Crăciun. Foto: ps3

„Laminor Winter Wonderland” în sectorul 3 

„Laminor Winter Wonderland”. Este târgul de iarnă deschis de primăria sectorului 3 în spațiul din jurul și de la Hala Laminor (Bd Basarabia bulevardul Basarabia nr. 256) , începând cu data de 30 noiembrie și până pe 2 ianuarie 2024. În ziua deschiderii târgului, accesul publicului se va face începând cu ora 17.00. Deschiderea oficială va fi odată cu aprinderea luminițelor, de la ora 18.30, atât în incinta târgului și cât și în întreg Sectorul 3.

Conform organizatorilor, cei mici vor putea să schieze sau să se dea cu sania pe derdeluș, într-o zonă special amenajată. De asemenea, copiii vor învăța să facă decorațiuni de Crăciun de la cei mai talentați artiști. În curtea halei va fi amenajată o zonă cu mâncare tradițională și nu numai, dar și un patinoar uriaș unde intrarea este liberă (sunt acceptate patinele personale, iar cei ce nu dețin unele pot închiria).

Programul târgului, cu excepția zilei de deschidere, este de luni până joi de la ora 11.00 la ora 22.00, iar de vineri până duminică de la ora 10.00 la ora 23.00. Târgul dispunde și de o imensă parcare subtarană, unde vizitatorii își pot lăsa mașina în schimbul sumei de 10 lei/zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net