Orașul din România unde se trăiește cel mai bine. Sociolog: „Este perceput ca fiind foarte favorabilă calitatea vieții”

Conform unui raport publicat de către Comisia Europeană, un loc din țara noastră se află în topul orașelor europene unde oamenii trăiesc cel mai bine. Este vorba despre Cluj-Napoca, care se află printre primele 10 orașe de pe continent, atunci când vine vorba de standardul de viață.

Clujul se afl[ pe locul 9 în topul orașelor europene / foto: Shutterstock
Clujul se afl[ pe locul 9 în topul orașelor europene / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la PRO TV, Cluj-Napoca se află în top 10 atunci când vine vorba de standardul de viață, mai exact, pe locul 9. În raportul publicat de către cei de la Comisia Europeană, alături de Cluj-Napoca, mai apar unele dintre cele mai frumoase și faimoase cunoscute locuri din Europa, cum ar fi Zurich, Copenhaga, Stockholm, cât și Geneva.

Nu mai puțin de 83 de orașe au fost analizate în Raportul pentru Calitatea Vieții, efectuat de către cei de la Uniunea Europeană. Desigur, alături de Cluj-Napoca, mai apar în listă și câteva alte locații din țara noastră, cum ar fi Capitala, dar și Piatra Neamț.

Cluj-Napoca este unul dintre cele orașele în care locuitorii trăiesc cel mai bine

Standardul vieții în Cluj-Napoca a crescut enorm din 2019, iar renumitul sociolog Ioan Hosu a vorbit despre motivele care duc la satisfacția crescută a cetățenilor. Potrivit acestuia, totul se datorează serviciilor publice excepționale, cât și a relațiilor dintre membrii comunității.

„Nivelul ridicat de satisfacție presupune performanțe ridicate în managementul servicilor publice, în calitatea și performanța angajatorilor și nu în ultimul rând în relațiile dintre noi. Lucrurile acestea contează pentru că, un oraș care este perceput ca fiind foarte favorabilă calitatea vieții, devine mai atractiv”, a explicat acesta, potrivit sursei citate.

Se pare că undeva în jur de 80% dintre clujeni au mărturisit că se simt în siguranță în orașul lor, iar aproximativ 73% dintre aceștia sunt de părere că își pot găsi un loc de muncă mai bun în Cluj-Napoca. În cadrul sondajului au participat nu mai puțin de 70.000 de oameni, din 23 de țări.

Cu toate acestea, oamenii au mărturisit că viața în acest oraș nu este deloc una ieftină, iar standardele ridicate sunt resimțite și la buzunar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net